Li Na se zavoljo poškodb ne gre več

Šesta teniška igralka sveta in prva Azijka z zmago na turnirju za veliki slam bo upokojitev uradno naznanila jutri.

Objavljeno
18. september 2014 13.19
TENNIS-CHN-LI-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Peking - Po poročanju kitajskih medijev bo tamkajšnja najuspešnejša teniška igralka vseh časov, 32-letna Li Na, jutri tudi uradno naznanila konec aktivne športne kariere. »Njeno telo ji žal ne dovoljuje več igranja,« je neimenovani vir razkril televizijski postaji CCTV-5. Menedžer trenutno šestega ženskega loparja na svetu namigovanj o upokojitvi ni potrdil.

Kitajka je januarja opravila z vsemi tekmicami na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, prvem velikem slamu sezone, nato pa so ji načrte prekrižale poškodbe, zaradi katerih je bila od julija povsem izven pogona, na teniška igrišča pa se je nameravala vrniti prihodnji teden v rojstnem Wuhanu, ki bo prvič v zgodovini gostil turnir WTA.

Li Na je februarja letos z drugim mestom na svetovni jakostni lestvici vpisala najboljšo uvrstitev katerega od azijskih deklet doslej, v karieri pa se je veselila dveh zmag na turnirjih velike četverice: pred letošnjim Melbournom se ji je smejalo še v Parizu pred tremi leti. Julija letos je končala sodelovanje s trenerjem Carlosom Rodriguezom, po njeni zaslugi pa je tenis na Kitajskem in nasploh v Aziji precej pridobil na priljubljenosti.