Marija Šarapova odpovedala Miami

Petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam se je ta teden razšla s trenerjem Svenom Groeneveldom.

Objavljeno
16. marec 2018 21.21
Maria Sharapova, of Russia, reacts after giving up a point to Anastasija Sevastova, of Latvia, during the fourth round of the U.S. Open tennis tournament, Sunday, Sept. 3, 2017, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki)
A. V.
A. V.
Miami - Nekdanja prva teniška igralka sveta Rusinja Marija Šarapova je zaradi poškodbe roke odpovedala nastop na turnirju najvišje serije premier v Miamiju, ki je na sporedu prihodnji teden.

Šarapova je pred desetimi dnevi izgubila dvoboj prvega kroga v Indian Wellsu proti Japonki Naomi Osaka. To je bil njen tretji poraz v dveh nizih po izpadu v 3. krogu odprtega prvenstva Avstralije proti Nemki Angelique Kerber in prvem krogu Dohe proti Romunki Monici Niculescu.

»Žal mi je, da moram odpovedati enega od svojih najljubših turnirjev. Naredila bom vse, da se čim prej vrnem na tour,« je dejala Šarapova.

Petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam se je ta teden razšla s trenerjem Svenom Groeneveldom, ki je štiri leta skrbel za 30-letno igralko, ki se počasi prebija nazaj v svetovni vrh po 15-mesečni prepovedi nastopanja zaradi uporabe prepovedanih poživil. Šarapova je trenutno na 41. mestu lestvice WTA.

Mesto Šarapove bo v Miamiju, kjer si bodo igralke razdelile skoraj osem milijonov dolarjev, zavzela domačinka Jennifer Brady (86.), ki je na lestvici WTA dve mesti pred Slovenko Polono Hercog.