Moya ne bo obnovil pogodbe s Španijo

Kapetan španske reprezentance Carlos Moya bo v prihodnjem letu zapustil svoj položaj.

Objavljeno
18. september 2014 17.36
TENNIS-DAVIS/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Kapetan španske teniške reprezentace Carlos Moya je sporočil, da se v prihodnjem letu ne bo več potegoval za ta položaj.

38-letni Moya je vodil Španijo v Davisovem pokalu in doživel boleč poraz, saj so njegovi varovanci izgubili z Brazilijo (1:3) in po osemnajstih letih izpadli iz elitne skupine. »Ne vem, kakšne načrte ima španska teniška zveza, vendar pa mi glava pravi, da ne nadaljujem več,« je pojasnil Moya.

Španci so v Davisovem pokalu nastopili zelo oslabljeni, saj sta jih izmed sedmih članov elitne stoterice zastopala le Roberto Bautista Agut (15.) in Pablo Andujar (44.), med drugimi pa so se nastopu odpovedali Rafael Nadal (3.), David Ferrer (5.), Feliciano Lopez (15.) in Tommy Robredo (22.).

»Seveda, da so se naše možnosti zmanjšale, potem ko je Rafa odpovedal nastop v reprezentančnem dresu zaradi poškodbe. To sem še nekako sprejel, nikakor pa si nisem mogel predstavljati, da bodo nastop za izbrano vrsto odpovedali še nekateri drugi igralci iz prve stoterice na jakostni lestvici, zaradi poškodb, napačnega datuma ali pomanjkanja motivacije,« je še pojasnil Moya.