Moya novi kapetan španske reprezentance v Davisovem pokalu

Nekdanji španski tenisač Carlos Moya je na kapetanskem mestu reprezentance nasledil Alexa Corretjo.

Objavljeno
10. oktober 2013 19.25
Spain Tennis Davis Cup Moya
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Španska teniška zveza je danes sporočila ime novega kapetana moške reprezentance v Davisovem pokalu, nekdanjega vodjo Alexa Corretjo je nasledil Carlos Moya.

37-letni Moya je je upokojil konec leta 2010, njegova prva naloga pa bo pripraviti moštvo za januarske dvoboje svetovne skupine z Nemčijo.

»Potem ko sem se nekaj let nazaj odločil, da bom končal igrati tenis, je povabilo zveze prišlo ravno v pravem času. Odlično poznam igralce, s katerimi bom delal, kakor tudi tiste, s katerimi bomo igrali. Naš cilj mora biti šesti naslov najboljših v Davisovem pokalu,« je ob predstavitvi dejal Moya in priznal, da se z veseljem spominja leta 2004, ko je svoji reprezentanci priigral odločilno točko za končno zmago: »Vsakič, ko se spomnim tistega dvoboja in vzdušja na stadionu, dobim kurjo polt,« je še dodal novi kapetan Španije.

Španska reprezentanca je doslej petkrat osvojila naslov prvaka Davisovega pokala, letos pa je nastope končala že v prvem kolu proti Kanadi (2:3). V finale sta se uvrstili Srbija in branilka naslova Češki, ki bosta igrali med 15. in 17. novembrom v Beogradu.