Murray in Nadal po bližnjici

Ne Škot ne Španec nista za uvodno zmago na sklepnem teniškem mastersu sezone potrebovala več kot ure in pol.

Objavljeno
17. november 2015 00.35
TEN/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Današnja dvoboja prvega kola skupine B zaključnega mastersa moške teniške sezone v Londonu sta gledalcem ponudila kaj malo razburljivosti, saj je bilo obeh konec že po uri in pol. Zmagi sta pričakovano odšli k Andyju Murrayu in Rafaelu Nadalu, ki imata stično točko v tem, da doslej na sklepnem turnirju najboljše osmerice še nista vpisala lovorike. Šestkrat se je z njo denimo okitil Roger Federer, štirikrat trenutno prvi lopar sveta Novak Đoković, ki si bosta na nasprotni strani londonske mreže stala jutri.

Drugopostavljeni Škot je dobil že peti zaporedni medsebojni obračun s sedmim nosilcem, Špancem Davidom Ferrerjem, ki ga je nazadnje ugnal lani v Šanghaju. Danes je Murray po natanko 90 minutah neizenačene igre zmagal s 6:4 in 6:4, tudi po zaslugi natančnejšega servisa, saj je vpisal štiri ase in niti ene dvojne napake, medtem ko ni Ferrer zmogel niti enega neubranljivega začetnega udarca, si je pa privoščil kar osem dvojnih napak.

Še lažje delo je imel peti nosilec Nadal, ki je za skalp četrtopostavljenega Švicarja Stana Wawrinke s 6:3, 6:2 potreboval pičlo uro in 23 minut. In to kljub temu, da je poraženec primazal kar deset asov, zmagovalec enega samega, zato pa je bil Španec dosti agilnejši pri priložnostih za brejk. Kar 15 se mu jih je nabralo in čeravno je izkoristil le štiri, je bilo to še vedno krepko več kot pri tekmecu, ki je bil iz treh poskusov uspešen le enkrat. Zanimivo: od prejšnjih štirih medsebojnih obračunov je Stan The Man dobil kar tri.