Murray: ITF se je do Bedeneta vedla nespoštljivo

ITF je Aljažu Bedenetu prižgala rdečo luč za igranje v finalu Davisovega pokala. Murray meni, da bi mu to lahko sporočila drugače.

Objavljeno
19. november 2015 13.16
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Najboljši britanski tenisač Andy Murray je kritično ocenil potezo Mednarodne teniške zveze (ITF), ki je Slovenca z britanskim potnim listom Aljaža Bedeneta v Pragi obvestila, da ne bo smel zastopati Velike Britanije v finalu Davisovega pokala.

26-letni Bedene, ki na Otoku živi od leta 2008, je letošnega marca pridobil britansko državljanstvo in upal, da mu bo ITF prižgala zeleno luč za igranje v finalu. To se ni zgodilo, saj je ITF njegov primer preložil na marec 2016.

Zdaj se je oglasil Murray, ki ga ni zmotila sama odločitev ITF, temveč način, na katerega je to storila. Ta je namreč Bedeneta povabila na zaslišanje v Prago in mu tam sporočila, da še ne bo odločala o njegovem primeru.

»Vem, da ga je sklep zelo prizadel. V Prago je šel samo zato, da so mu tam povedali, da še niso sprejeli odločitve. To je nespoštljivo do Aljaža. ITF bi ga lahko o tem drugače obvestila in mu prihranila pot ,« je Murray okrcal ITF.

Finalno dejanje Davisovega pokala med Belgijo in Veliko Britanijo bo potekalo med 27. novembrom v Gentu. Belgijo bodo zastopali David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans in Kimmer Coppejans, Veliko Britanijo pa Andy Murray, Kyle Edmund, Jamie Murray in Dominic Inglot.