Murray ne obžaluje podpore škotski neodvisnosti

Najboljši britanski teniški igralec Andy Murray je pred dnevi javno podprl neodvisnost Škotske, česar ne obžaluje.

Objavljeno
23. september 2014 18.12
Rogers Cup Tennis
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Trenutno najboljši britanski teniški igralec, sicer Škot, Andy Murray je na svojem twitter profilu pred dnevi javno podprl škotsko neodvisnost, česar ne obžaluje. To je povedal v enem od nedavnih pogovorov za britanski BBC in poudaril, da ima vsak pravico izraziti svoje mnenje.

»Danes je velik dan za Škotsko. Negativnost vseh nasprotnikov neodvisnosti v zadnjih dneh je popolnoma spremenila moj pogled. Komaj čakam, da vidim rezultat. Naredimo to,« je na dan referenduma o škotski neodvisnosti na socialnem omrežju zapisal Murray. Njegovi rojaki so se na zgodovinskem odločanju nato s 55 odstotki izrekli proti samostojni državi, kar pomeni, da so ostali del Združenega kraljestva. 

Referndum se tako ni končal po željah 27-letnega Britanca, a svojega zapisa na družabnem omrežju Murray vseeno ne obžaluje. »Ne obžalujem, da sem podal svoje mnenje. Mislim, da imamo vsi pravico do tega. Obžalujem zgolj način, na katerega sem to storil in tega ne bi več naredil. Mislim, da je bil zelo pomemben dan za škotske ljudi, celotno Škotsko in celotno Veliko Britanijo. Način, na katerega sem ubesedil svoje sporočilo ni v moji navadi in običajno ne počnem takšnih stvari,« pa je vseeno priznal lanski zmagovalec turnirja v Wimbledonu.

Njegov zapis je na družabnih omrežjih sprožil veliko polemik, nemalo pa je bilo tudi groženj in žaljivk, ki so letele direktno na Murraya. »Želim si, da bi te ubili v Dunblaneu, ti mali protibritanski hinavski kreten. Tvoje življenje bo bedno od zdaj naprej,« je denimo eden od komentarjev, ki jih je zapisal nezadovoljni uporabnik twitterja. Murray je pred leti že poskrbel za negodovanje otoške javnosti, ko je pred nogometnim svetovnim prvenstvom leta 2006 dejal, da bo na mundialu navijal za kogarkoli, razen Anglije.

Britanski teniški idol na referendumu sicer ni imel pravice glasovanja, saj ne živi na Škotskem.