Murray zaradi poškodbe v Baslu ne bo nastopil, Federer do nove zmage

Britanski tenisač Andy Murray si je poškodoval stegensko mišico in se zato odločil, da v Baslu ne nastopi.

Objavljeno
02. november 2011 16.41
Posodobljeno
02. november 2011 16.51
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Basel - Številka tri svetovnega tenisa Andy Murray bi se moral v prvem kolu pomeriti z Nizozemcem Robinom Haasejem, a se je zaradi poškodbe stegenske mišice le nekaj ur pred samim obračunom odločil, da ne bo nastopil na ATP turnirju v Baslu.

»Ko sem se v torek zjutraj zbudil, sem zaradi bolečine v zadnjici komaj hodil. Kasneje sem v bazenu sicer lahko opravil trening, a sem danes dojel, da je poškodba prehuda, da bi lahko nastopil. Še sam ne vem, kje sem se pravzaprav poškodoval, saj se mi kaj takega še ni zgodilo,« je pojasnil najboljši britanski teniški igralec.

Škot je bil v zadnjih mesecih v izjemni formi, saj je dobil tri turnirje zapored, slavil je namreč v Bangkoku, Tokiu in Šanghaju, zagotovo pa bo nastopil tudi na prihajajočem ATP zaključnem turnirju v Londonu. Njegovo mesto je v prvem kolu zasedel srečni poraženec kvalifikacij, domačin Marco Chiudinelli, ki pa je nato klonil proti Haasu s 6:2 in 7:6.

Na drugem današnjem dvoboju je Marcos Baghdatis odpravil domačina Michaela Lammerja s 7:6, 6:7 in 6:3. Uspešen je bil tudi domači as Roger Federer, ki je ugnal Nieminena (6:1, 4:6 in 6:3), Andy Roddick je bil boljši od Hassa (6:3 in 6:4), Stepanek pa je premagal Giralda (6:1 in 6:3).

Izidi turnirja v Baslu:

1. kolo:

Florian Mayer (Nem) - Janko Tipsarević (Srb/6) 5:1, predaja;

Lukasz Kubot (Pol) - Tobias Kamke (Nem) 5:7, 7:5, 6:2;

Robin Haase (Niz) - Marco Chiudinelli (Švi) 6:2, 7:6 (7);

2. kolo:

Marcos Baghdatis (Cip) - Michael Lammer (Švi) 7:6 (2), 6:7 (2), 6:3.