Nadal odlaša z operacijo, Đoković mimo Ferrerja

Španec Rafael Nadal želi operacijo slepiča prestaviti na konec sezone. V Šanghaju Đoković čaka na Federerja.

Objavljeno
10. oktober 2014 14.38
Posodobljeno
10. oktober 2014 14.38
TENNIS-MEN/SHANGHAI
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelon - Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je začel zdravljenje z antibiotiki v želji, da bo lahko operacijo slepiča prestavil na konec sezone. Številka 3 na svetovni teniški lestvici namreč ne želi odpovedati nastopov v Baslu, pariškem mastersu in finalu sezone v Londonu.

Nadal je izgubil dvoboj uvodnega kola na turnirju v Šanghaju in nato priznal, da ga mučijo težave s slepičem. Ker gre za zgodnjo fazo vnetja slepega črevesa, so se v njegovem taboru odločili, da bodo poskusili težave odpraviti s tabletami, po koncu sezone pa bodo slepič odstranili z operativnim posegom.

Medtem pa so v Šanghaju že znani trije polfinalisti. Nepostavljeni Francoz Gilles Simon je presenetil šestega nosilca, Čeha Tomaša Berdycha, ki se bo moral zdaj še precej potruditi za vstopnico na finalni turnir. Simon, sicer 29. igralec sveta, je zmagal s 7:6 (4), 4:6 in 6:0. V polfinalu se bo zdaj srečal s Špancem Felicianom Lopezom, ki je s 5:7, 6:4 in 6:4 premagal Rusa Mihaila Južnija.

Precej bolj napet je zgornji del žreba. Prvi igralec sveta Srb Novak Đoković si je mesto v polfinalu zagotovil v dvoboju s Špancem Davidom Ferrerjem, ki je klonil s 6:4 in 6:2. Nole že pričakuje, da se bo pomeril s Švicarjem Rogerjem Federerjem, ki pa mora pred tem premagati še Francoza Juliena Benneteauja.

Šanghaj, masters ATP (4.195.895 USD), četrtfinale:

Gilles Simon (Fra) - Tomas Berdych (Češ/6) 7:6 (7:4), 4:6, 6:0,

Novak Đoković (Srb/1) - David Ferrer (Špa/5) 6:4, 6:2;

Feliciano Lopez (Špa) - Mihail Južni (Rus) 5:7, 6:4, 6:4;

Roger Federer (Švi/3) - Julien Benneteau (Fra)