Nadal odločen, da se vrne na vrh

»Če bom nadaljeval tako, kot sem končal letošnjo sezono, me ne skrbi,« je dejal španski teniški as.

Objavljeno
08. december 2015 09.13
TENNIS-PHI-IPTL
G. L.
G. L.

Manilla - Nekoč najboljši tenisač na svetu Rafael Nadal je v zadnjih dveh sezonah izgubil stik s samim vrhom. Volje in motiva vselej borbenemu Špancu navkljub slabšim rezultatom, ki so bili posledica številnih poškodb, ne primanjkuje. Devetindvajsetletnik je obljubil, da se bo v sezoni 2016 vrnil v svoji najboljši izvedbi.

»Mislim, da je povsem jasno, da sezona ni bila najboljša. Še vedno pa sem peti igralec sveta, kar ni posebna katastrofa,« je dejal navijač madridskega Reala, ki ga hrabri predvsem dejstvo, da je v zadnjih tednih pravkar končane sezone premagal osem od desetih najboljših igralcev sveta.

Nadalove težave so se začele jeseni 2004, ko so po operaciji slepiča sledile številne poškodbe, težave je imel zlasti s koleni in hrbtom. Med sezono je padel celo na 10. mesto lestvice ATP, a se je v zaključku le nekoliko dvignil. »Ne vem, če lahko spet postanem številka ena. A priložnost za to bo, sam pa delam vse, da bi ta cilj uresničil. Če bom nadaljeval tako, kot sem končal letošnjo sezono, me ne skrbi,« je na promocijskem dogodku na Filipinih obljubil Španec.