Nadal po zaslužku pred Đokovićem

Španec Rafael Nadal je edini teniški igralec, ki je letos že zaslužil več kot deset milijonov dolarjev.

Objavljeno
01. oktober 2013 11.42
Posodobljeno
01. oktober 2013 11.42
South Korea Tennis Nadal
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Če Novak Đoković še drži minimalno prednost pred prvim izzivalcem Rafaelom Nadalom na novi teniški svetovni jakostni lestvici, pa je med zaslužkarji ravno obratno. Špancu so namreč nastopi na letošnjih turnirjih navrgli precej več denarja kot Srbu, razlika med njima je več kot tri milijone dolarjev.

Prvi lopar sveta je namreč letos z nagradami, osvojenimi na turnirjih, skupno prejel sedem milijonov in 259.112 zelencev, Nadal pa kar 10.448.869 $. Tretji s svetovne lestvice, Britanec Andy Murray, je z zaslužkom 5.416.221 dolarjev tretji tudi na lestvici najbogatejših teniških igralcev letos, sledita Španec David Ferrer in Argentinec Juan Martin del Potro, nekdanji najboljši igralec sveta, Švicar Roger Federer, je z manj kot dvema milijonoma šele osmi. V udarni deseterici so zgolj igralci, ki nastopajo v kategoriji posameznikov, takoj za njimi pa sta na enajstem mestu najboljša predstavnika dvojic, brata Bob in Mike Bryan, s po 1.364.858 $ zaslužka.

V ženski konkurenci ni niti najmanjše dileme, komu pripada največji del finančne pogače - z naskokom vodilna na lestvici WTA, Američanka Serena Williams, je kajpak tudi vodilna po zaslužku, letos ji je namreč v žep kapnilo že več kot devet milijonov dolarjev.