Nadal v Londonu zaustavil tudi Murrayja, Wawrinka do prve zmage

Španski tenisač Rafael Nadal je na zaključnem mastersu po zmagi nad Stanom Wawrinko ugnal še Andyja Murrayja.

Objavljeno
18. november 2015 15.52
Posodobljeno
18. november 2015 16.07
TEN/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Ko je Španec Rafael Nadal na svoj servis izgubil uvodno točko na obračunu z Andyjem Murrayjem, je le malokdo pričakoval, da se bo slabo uro in pol kasneje zanesljive zmage s 6:4 in 6:1 veselil ravno peti igralec sveta. Nadal tako ostaja neporažen v skupini skupini Ilie Nastase na zaključnem mastersu v Londonu.

Španec je na uvodni brejk Murrayja odgovoril kar v naslednji igri, nato pa tekmecu odločilen odvzem servisa zadal v zadnji, deseti igri uvodnega niza. Vmes je zapravil še pet žogic za brejk (Murray ni imel nobene), tako da je bila zmaga v prvem nizu povsem zaslužena. Še bolj prepričljiv je bil Španec v drugem nizu, v katerem je drugemu igralcu sveta dopustil eno samo igro in ga nepričakovano povsem dotolkel. Dosegel je resda manj winnerjev (razmerje 20:24), a imel občutno manj neizsiljenih napak (21:42), kar je nazadnje tudi prevagalo.

Nadal je s tem ostal neporažen na zaključnem turnirju v londonski dvorani O2, saj je v uvodnem kolu premagal tudi Švicarja Stana Wawrinko.

Wawrinka boljši od Ferrerja

Slednji je do svoje prve zmage v Londonu prišel v današnjem večernem obračunu, ko je s 7:5 in 6:2 premagal Španca Davida Ferrerja. Švicarja v petek tako čaka odločilni dvoboj za preboj v polfinale z Murrayjem, medtem ko obračun med Ferrerjem in Nadalom ne bo odločal o ničemer. Prvi si je že zagotovil napredovanje, drugi pa na zadnjem mestu ostaja brez možnosti za polfinale.

Izid, 2. kolo, skupina Ilie Nastase:

Rafael Nadal (Špa/4) - Andy Murray (VBr/2) 6:4, 6:1;

Stan Wawrinka (Švi/4) - David Ferrer (Špa/7) 7:5, 6:2.