Nadal v skupini Pete Sampras, Federer v skupini Boris Becker

Lanskih finalistov Andy Murraya in Novaka Đokovića na letošnjem finalnem teniškem turnirju v Londonu ne bo.

Objavljeno
08. november 2017 12.46
J. P.
J. P.

London - Prihodnji teden bo londonska O2 Arena gostila še zadnje dejanje moške teniške sezone na najvišji ravni, sklepni masters najboljše osmerice, ki bo razdeljena v dve skupini. Današnji ples kroglic je določil, da bo prvi lopar sveta, Španec Rafael Nadal, tekmoval v skupini Pete Sampras, njegovi izzivalci pa bodo Avstrijec Dominic Thiem, Bolgar Grigor Dimitrov in Belgijec David Goffin.

Švicarski as Roger Federer se bo v skupini Boris Becker udaril z mladim Nemcem Alexandrom Zverevom, Hrvatom Marinom Čilićem in Američanom Jackom Sockom, ki se je kot deveti s svetovne lestvice na turnir prebil skozi stranska vrata, saj je Švicar Stan Wawrinka sicer zagotovljeno udeležbo odpovedal zavoljo okrevanja po poškodbi kolena.

V polfinale se bosta prebila po dva najboljša igralca iz vsake skupine, zmagovalcu pa bo pripadel ček v vrednosti 1,785 milijona ameriških dolarjev, poroča STA. Lani je v velikem finalu Škot Andy Murray gladko, s 6:3 in 6:4, odpravil Srba Novaka Đokovića, letos sta oba ostala brez udeležbe na finalu sezone, saj sta izpadla iz elitne svetovne deseterice.