Nadal: Vse kar potrebujem, je le še malo časa

Rafael Nadal občasno še občuti bolečino v levem kolenu, ko bo ta izginila, je pripravljen na vrnitev na teniško sceno.

Objavljeno
25. september 2012 10.11
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Madrid - Razmerja moči v moški teniški karavani so se v zadnje pol leta dodobra spremenila. Teniški prestol je vnovič zasedel švicarski teniški as Roger Federer, po neverjetni lanskoletni sezoni se je »umiril« tudi Novak Đoković, ki je izgubil kar nekaj pomembnih dvobojev (med drugim ostal tudi brez olimpijske kolajne), izjemen napredek pa je pokazal Andy Murray, ki je osvojil svoj prvi turnir za grand slam in bil nagrajen s tretjim mestom na lestvici ATP.

V tej veliki četvorici smo v zadnjih mesecih pogrešali le Rafaela Nadala, ki je zaradi težav s koleni že kar nekaj mesecev odsoten s teniških igriščih. Španski šampion je v intervjuju za Reuters pojasnil, da zdravljenje sicer poteka po načrtih, a v levem kolenu občasno še občuti bolečino.

Vrača se, ko bo izginila bolečina

»Vsak dan počnem to, kar mi svetujejo zdravniki in iskreno povedano, vse skupaj se odvija po načrtih. Vse kar potrebujem sedaj, je le še malo časa. Videl bom, kako se bodo stvari odvile v prihodnjih tednih. Moja prioriteta je dobro pozdraviti poškodbo in pri tem ne hiteti. Na igrišča se bom namreč vrnil, ko bolečine ne bo več, pa naj to traja še dva ali pa štiri tedne,« je o trenutnem zdravstvenem stanju spregovoril 11kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Malorčan je zadnji dvoboj odigral junija, ko ga je v drugem kolu Wimbledona šokiral Lukas Rosol, nato pa je izpustil tudi nastope na OI v Londonu ter na OP ZDA. V začetku septembra je zdravnik Španske teniške zveze Angel Ruiz-Cotorro, ki bedi nad Nadalovo rehabilitacijo, dejal, da se ta vrnil na igrišča v roku enega meseca, a se vse skupaj očitno zna še malce zavleči. 

Murray je talent, ki bo še osvajal lovorike

»Tenis je zelo agresiven in zahteven šport, kjer očitno najbolj trpijo prav kolena. Zlasti to pride do izraza na igriščih s trdo podlago, ko svoje telo ženeš do skrajnosti. Jaz imam težave s koleni, drugi igralci imajo pač druge probleme. Za seboj imam že več kot desetletje kariere z dobrimi rezultati in moram biti hvaležen za to. Prepričan sem, da bom še kar nekaj let aktiven igralec, zato moram storiti vse, da poškodbo dokončno pozdravim,« je še dejal Nadal.

V intervjuju je spregovoril tudi o Murrayju, ki je na domačih OI osvojil zlato kolajno, za nameček pa na OP ZDA prebil led in osvojil prvo lovoriko za grand slam. »Spremenila se je le njegova mentaliteta. Njegova igra ostaja ista, toda zmaga na OI mu je zelo koristila, tako da je uspel priti tudi do zmage v New Yorku. Andy je zelo nadarjen igralec. Vedno sem govoril, da bo osvojil grand slam, mislim, da se ne bo ustavil le pri eni lovoriki,« je še dejal španski matador.