Nadal za čisto desetko

V finalu teniškega mastersa v Monte Carlu je rojaku Albertu Ramos-Viñolasu oddal zgolj štiri igre.

Objavljeno
23. april 2017 18.32
Monte Carlo Tennis Masters
J. P.
J. P.

Monte Carlo - Teniški as Rafael Nadal ostaja pri zgolj petih porazih v tej sezoni, kar tri mu je prizadejal Švicar Roger Federer. Španec se je prve lovorike letos veselil na mastersu z nagradnim skladom 4.273.775 evrov v Monte Carlu, na katerem je bil četrti nosilec, v finalnem obračunu pa je po zgolj dobri uri in četrt s 6:1 in 6:3 gladko odpravil petnajstopostavljenega rojaka Alberta Ramos-Viñolasa, od katerega je bil boljši v še tretjem medsebojnem obračunu, pred tem ga je dvakrat - ravno tako brez oddanega niza - na kolena spravil v Barceloni (v letih 2013 in 2014).

Poraženec ni primazal niti enega asa (zmagovalec pet) in se ravno tako ni niti enkrat znašel v priložnosti za brejk, Nadal kar enajstkrat, od tega je bil štirikrat uspešen. Veselil se je že zgodovinske desete lovorike na tem turnirju, kar se mu je posrečilo kot prvemu v odprti eri, od leta 2005 ni bil na tronu zgolj trikrat, med letoma 2013 in 2015, v karierno statistiko pa je vpisal tudi že 70. lovoriko, jubilejno 50. na pesku in 29. na mastersih. Ramos se je prvič dokopal do finala mastersa, ni pa postal prvi igralec, uvrščen izven najboljše svetovne stoterice, ki bi se okitil s trofejo v Monte Carlu - po Argentincu Albertu Manciniju, ki je leta 1989 v finalu odpravil Borisa Beckerja.

Nadal se bo na jutrišnji najnovejši svetovni jakostni lestvici vrnil s sedmega nazaj na peto mesto, medtem ko bo njegov leto dni mlajši rojak napredoval za pet mest in bo po novem devetnajsti.