Nadal za madridsko petico potreboval dve uri in četrt (VIDEO)

V finalu je španski teniški igralec s 7:6 (8) in 6:4 odpravil Avstrijca Dominica Thiema in osvojil peto madridsko lovoriko.

Objavljeno
15. maj 2017 01.20
TENNIS-ATP-MADRID-OPEN-FINAL
J. P.
J. P.

Madrid - Moški teniški masters z nagradnim skladom 5.439.350 evrov v Madridu se je razpletel po željah domačih navijačev in novo turnirsko lovoriko nekdanjega prvega »loparja« sveta Rafaela Nadala, že peto na tem prizorišču. V finalu, osmem v zadnjih trinajstih madridskih izvedbah, je bil po ostrem boju, dolgem kar dve uri in 18 minut, s 7:6 (8) in 6:4 boljši od osmopostavljenega Avstrijca Dominica Thiema, ki je moral na kolena četrtič v petem medsebojnem dvoboju, drugič letos - po nedavnem finalu Barcelone.

Triindvajsetletni Thiem se bo na jutrišnji najnovejši svetovni jakostni lestvici povzpel za dve mesti na sedmo, medtem ko bo sedem let starejši Nadal, ki je bil v Madridu turnirska številka 4, švignil mimo Rogerja Federerja na četrto mesto. »Rafa« se je veselil že 72. lovorike na turnirjih ATP, v petih dvobojih pa je oddal en sam niz, že uvodoma Italijanu Fabiu Fogniniju, nato pa je po hitrem postopku med drugim v polfinalu odpravil tudi lanskega zmagovalca, Srba Novaka Đokovića. Španec tudi sicer ne pozna poraza v zadnjih 15 letošnjih obračunih na turnirjih v Monte Carlu, Barceloni in Madridu.