Nadal znova v španski reprezentanci

Španska teniška izbrana vrsta bo v dvoboju z Ukrajino močnejša za povratnike Nadala, Verdasca in Robreda.

Objavljeno
02. september 2013 20.21
US Open Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Po dolgem času bo španska moška teniška reprezentanca v domačem dvoboju Davisovega pokala z Ukrajino zaigrala v popolni postavi. Mesto v svetovni skupini bo skušala obdržati tudi s povratniki Rafaelom Nadalom in Fernandom Verdascom, ki dresa z državnim grbom nista oblekla že od finala leta 2011 v Sevilli, ter Tommyjem Robredom, ki je bil iz izbrane vrste odsoten več kot tri leta.

Seveda je najpomembnejša vesta za Špance, da se v ekipo vrača tudi drugi lopar sveta, 27-letni Nadal, ki je v dosedanjih 21 nastopih v Davisovem pokalu vpisal kar 20 zmag. V času prejšnjih dvobojev je imel precej težav s poškodovanim kolenom, tokrat pa bo proti Ukrajincem igral posamične dvoboje, tako kot tudi Verdasco, medtem ko sta za obračun dvojic predvidena Robredo in Marc Lopez, edini iz te četverice, ki je nastopil tudi ob lanskem finalnem porazu proti Češki.

»Njegova vrnitev nas navdaja z optimizmom, ne pozabimo pa, da bo moral proti Ukrajincem prav vsak člen prispevati svoj maksimalni doprinos,« opozarja kapetan Alex Corretja. Španija se je sicer v boju za obstanek med svetovno elito - z Ukrajino se bo v Madridu merila od 13. septembra dalje - znašla po februarskem porazu s Kanado (2:3).