Nadalu bo nasproti stal Thiem (VIDEO)

Tekmeca sta se letos pomerila že v finalu teniškega turnirja v Barceloni, v katerem je bil uspešnejši Španec.

Objavljeno
14. maj 2017 10.54
Spain Tennis Madrid Open
J. P.
J. P.

Madrid - Nekdanji prvi »lopar« svetovnega tenisa, Španec Rafael Nadal, bo danes zvečer že osmič nastopil v finalu mastersa z nagradnim skladom 5.439.350 evrov v Madridu, ki je v koledar na tej ravni vpisan od leta 2002, lovil pa že peto lovoriko, prvo po letu 2014. Nasproti mu bo stal osmopostavljeni Avstrijec Dominic Thiem, ki tako daleč v Madridu prej še ni prišel nikoli. Tekmeca sta se doslej udarila štirikrat, trikrat je bil uspešnejši Španec, nazadnje v finalu letošnje Barcelone.

Četrti nosilec Nadal je brez težav, s 6:2 in 6:4, odpravil polfinalnega tekmeca, turnirsko številko 2, Srba Novaka Đokovića, ki je bil uspešnejši v prejšnjih sedmih medsebojnih obračunih. Tekmeca sta si nasproti stala že petdesetič, 30-letni Španec je vpisal 24. zmago. »Nole«, ki bo čez osem dni napolnil okroglih 30 let, tako ne bo ubranil lanske madridske zmage. 

»Rafo« na zadnji stopnički čaka Thiem, ki v polfinalu ni imel težav z nepostavljenim Urugvajcem Pablom Cuevasom, od katerega je bil po zgolj uri in 24 minutah boljši s 6:4 in 6:4. Izkoristil je dve od desetih priložnosti za brejk, medtem ko si ni poraženec priigral niti ene. S tem se je Avstrijec tekmecu maščeval za poraz v 1/32 finala predlanskega Roland Garrosa. Oba polfinalista bosta na jutrišnji najnovejši svetovni lestvici napredovala - Thiem z devetega na sedmo, Cuevas pa s 27. na 23. mesto.