Nekdanji osmi lopar sveta previsoka ovira za Kavčiča

V četrtfinalu teniškega challengerja na Kitajskem je moral premoč priznati drugopostavljenemu Srbu Janku Tipsareviću.

Objavljeno
28. april 2017 09.55
regent tenis
J. P.
J. P.

An-Ning - Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič, 128. na svetovni jakostni lestvici, je nastope na močnem challengerju z nagradnim skladom 150.000 dolarjev v kitajskem An-Ningu končal v četrtfinalu. Potem ko je v prejšnjih dveh kolih brez oddanega niza odpravil domačega »loparja« Yeconga Heja in Srba Marka Tepavca, je moral v tretjem poskusu premoč priznati še enemu srbskemu tekmecu, drugemu nosilcu Janku Tipsareviću. Prekaljeni 32-letnik je bil po 68 minutah razmeroma neizenačene igre boljši s 6:1 in 6:4.

Tipsarević trenutno zaseda 71. mesto na svetovni razpredelnici, svojčas pa je bil že član elitne deseterice, pred petimi leti je bil osmi. S Kavčičem se je danes pomeril že četrtič in ostaja neporažen, letos ga je odpravil tudi že v finalu Bangkoka. Srb je v zadnjih osmih letošnjih dvobojih vpisal ravno toliko zmag, z vso konkurenco je opravil tudi že na challengerju v Qingdau, tokrat pa je bil od Ljubljančana uspešnejši tako pri začetnem udarcu (v asih 6:3), vračanju žogic (25:9) in koriščenju priložnosti za brejk, saj je bil iz šestih poskusov uspešen štirikrat, Blaž edinega ni unovčil.

Kljub porazu bo Kavčič, ki si je konkurenco na challengerjih nazadnje pokoril septembra lani v Bangkoku, na ponedeljkovi najnovejši svetovni jakostni lestvici predvidoma zopet napredoval za pet mest in bo po novem 123.