Nezgrešljivi Kavčič gladko v četrtfinale

Na teniškem challengerju v Koreji je bil v dvoboju z Brydanom Kleinom kar 96-odstotno uspešen v igri na svoj prvi servis.

Objavljeno
03. maj 2017 17.45
regent tenis
J. P.
J. P.

Gimcheon - Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je danes na turnirju z nagradnim skladom 50.000 dolarjev v južnokorejskem Gimcheonu odigral že svoj 33. dvoboj na challengerjih v tej sezoni in vpisal 23. zmago, s katero bo na ponedeljkovi najnovejši svetovni jakostni lestvici še nekoliko poskočil z zdajšnjega 123. mesta - trenutno se mu obeta napredovanje za šest mest. Spomnimo: pred skoraj petimi leti je bil trdni člen elitne stoterice, najvišje na 68. mestu. Od lanskega 12. septembra pa je pridobil natanko sto mest!

V Južni Koreji je danes odigral dvoboj osmine finala z nižje rangiranim 27-letnim Avstralcem Brydanom Kleinom, s katerim se ni prej pomeril še nikoli, tokrat pa je bil po uri in dvajsetih minutah uspešnejši s 6:4 in 6:2. Prekaljeni 30-letni Ljubljančan je bil domala nezgrešljiv - kar 96-odstotno uspešen! - v igri na svoj prvi začetni udarec, za nameček je izkoristil tri od devetih priložnosti za brejk, medtem ko si ni tekmec, zanimivo, priigral niti ene. Zdaj petopostavljenega Kavčiča v četrtfinalu čaka še tretji tekmec, ki ga ni med nosilci, 35-letni Švicar Marco Chiudinelli, 188. »lopar« sveta. Ta je v osmini finala presenetljivo izločil turnirsko številko 1, Tajvanca Yen-hsun Luja. Slovenec in Švicar si doslej še nista stala nasproti.