Nole le potrdil nastop, Federer po prvo pariško zmago

Čeprav je njegov nastop v Parizu zaradi poškodbe rame dolgo visel v zraku, je Novak Đoković le sporočil: Bonsoir Paris!

Objavljeno
08. november 2011 19.09
Posodobljeno
08. november 2011 19.47
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Prvi teniški igralec sveta Srb Novak Đoković bo vendarle nastopil na mastersu v Parizu. Potem, ko si je minuli konec tedna v Baslu v polfinalu poškodoval ramo, je dolgo odlašal s potrditvijo, danes pa prirediteljem le sporočil, da je na poti v  francosko prestolnico.

»Bonsoir Pariz! Ravno sem pristal v Orlyju in sem že na poti v Bercy, da udarim nekaj žog. Hvala za potrpežljivost. Še vedno sicer ne vem, kako bo z mojo ramo. To bomo videli danes zvečer ali jutri zjutraj. Vsekakor pa sem vesel, da sem v najbolj romantičnem mestu na svetu,« je na svoji spletni strani zapisal Đoković.

Nole je bil kot prvi nosilec v prvem kolu prost, jutri pa ga v drugem čaka Hrvat Ivan Dodig.

Osveženi Federer po prvo pariško zmago

Po več kot šesttedenskem premoru se je z zmago v Baslu na igrišča vrnil četrti igralec sveta Roger Federer. Švicar si je med odsotnostjo dodobra napolnil baterije, s svežimi močmi pa bo v Parizu osvajal svojo prvo zmago na tamkajšnjem mastersu. »Nekaj nervoze mora biti pred prvim kolom. Ko si na počitnicah in stran od teniških igrišč tega pritiska ne čutiš,« je povedal Švicar, ki se bo v drugem kolu pomeril s Francozom Adrianom Mannarinom.

Federer je v Baslu osvojil šele svojo drugo letošnjo turnirsko lovoriko in šele prvo po 10 mesecih. Z igrišč se je za nekaj tednov umaknil po OP ZDA. »Pestilo me je par manjših stvari. Težave sem imel z zapestjem, ki sem si ga poškodoval med dvobojem s Tsongajem v New Yorku. Lažje sem se poškodoval tudi v Avstraliji med Davisovim pokalom. Nič resnega, a potreboval sem nekaj tednov, da odpravim težave, zato se nisem podal na azijsko turnejo. Bilo mi je sicer žal, toda že dolgo si nisem privoščil tako dolgega odmora. Že več kot deset let neprekinjeno igram od januarja do novembra. Med premorom sem se lahko posvetil treningu, pa tudi družini,« je povedal 30-letni šampion.

Na mastersu v Parizu sta si napredovanje v tretje kolo že zagotovila Čeh Tomaš Berdych in Američan Andy Roddick.

Pariz, master ATP (2,75 milijona evrov):
- 1. kolo:

Ivan Dodig (Hrv) - Fabio Fognini (Ita) 4:6, 6:1, 6:3;
Sergej Stahovski (Ukr) - Kei Nišikori (Jap) 6:4, 6:3;
John Isner (ZDA) - Stanislas Wawrinka (Švi) 6:7 (3), 7:5, 7:6 (5);
Feliciano Lopez (Špa) - Michael Llodra (Fra) 7:6 (7), 6:3;
Jeremy Chardy (Fra) - Marcel Granollers (Špa) 6:3 - predaja;

- 2. kolo:
Tomaš Berdych (Češ/5) - Fernando Verdasco (Špa) 6:3, 7:5;
Andy Roddick (ZDA/13) - Julien Benneteau (Fra) 6:4, 6:4.