Nole po finalnem porazu v Rimu napovedal sodelovanje z Agassijem (VIDEO)

Za srbskega teniškega asa je bil v finalu rimskega mastersa s 6:4 in 6:3 premočan šele 20-letni Nemec Alexander Zverev. 

Objavljeno
21. maj 2017 21.17
TENNIS-ITA-ATP-FINAL
J. P.
J. P.

Rim - Srbski teniški igralec Novak Đoković je bil na dobri poti, da bi se v svojem osmem finalu veselil že pete lovorike na mastersu v Rimu, a je - enako kot lani - na zadnji stopnički ostal praznih rok. Če lanski finalni poraz proti Škotu Andyju Murrayu ni bil ravno senzacionalen, pa letošnjega proti Nemcu Alexandru Zverevu, ki je šele pred mesecem dni dopolnil 20 let, zagotovo ni pričakoval. Visokorasli mladenič, sicer 16. nosilec, je potreboval zgolj 81 minut igre za zmago s 6:4 in 6:3 v prvem medsebojnem dvoboju teh dveh tekmecev.

Verjetno je odveč poudariti, da ni Zverev pred tem še nikdar opravil z vso konkurenco na mastersih (niti v finalu pred tem še ni nastopil), v Rimu pa je na poti do uspeha kariere med drugim odpravil tudi petopostavljenega Kanadčana Miloša Raonića, na poti do trofeje pa oddal zgolj dva niza. V finalu je favoriziranega nasprotnika strl s sedmimi asi in tremi brejki iz petih priložnosti, Novak si ni priigral niti ene, primazal pa en sam neubranljiv servis. Nemec je postal najmlajši zmagovalec Rima po takrat 19-letnem Rafaelu Nadalu leta 2006 in najmlajši zmagovalec mastersa po prav tako 19-letnem Đokoviću v Miamiju leta 2007.

Obenem je tudi šele prvi Nemec po Tommyju Haasu (Stuttgart 2001) z lovoriko na turnirjih te ravni in šele četrti v zgodovini - z njo se lahko pohvalita zgolj še Boris Becker in Michael Stich. Seveda bo na ta račun na jutrišnji lestvici ATP ogromno pridobil, s 17. mesta bo namreč skočil na rob deseterice in iz nje izrinil Belgijca Davida Goffina. Srb bo ostal varno drugi, za Murrayem.

Je pa priljubljeni »Nole« po finalnem porazu sporočil, da bo na skorajšnjem Roland Garrosu, drugem letošnjem turnirju velike četverice, nastopil pod trenersko roko nekdanje ameriške legende Andreja Agassija. »Neizmerno ga spoštujem, zagotovo je človek, ki bo nekaj prispeval k mojemu življenju na igrišču in ob njem,« je 47-letnemu Američanu, zmagovalcu osmih turnirjev za grand slam, polaskal Đoković, a v isti sapi dodal, da se za dolgoročnejše sodelovanje (zaenkrat še) nista dogovorila.