Zmagovita vrnitev Nadala, nov velik spodrsljaj Wawrinke

Že v 1. kolu turnirja v Tokiu se je poslovil prvi nosilec Stan Wawrinka, Rafael Nadal v Pekingu prek Richarda Gasqueta.

Objavljeno
30. september 2014 12.58
TENNIS-JPN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Tokiu - Švicar Stan Wawrinka je na turnirju v Tokiu doživel novo veliko razočaranje. Prvega nosilca turnirja na Japonskem je v uvodnem dvoboju presenetil domači adut Tatsuma Ito, ki je zmagal s 7:5 in 6:2.

Šele 103. igralec sveta je tako navdušil domačo javnost, ki je tako na turnirju že ostala brez prvega zvezdnika. Slednji je štirikrat izgubil sevis in zagrešil 24 neizsiljenih napak. To je bil sicer njegov prvi dvoboj po New Yorku, kjer je, zanimivo, prav tako izgubil proti Japoncu, poznejšemu finalistu Keiu Nišikoriju.

S porazom proti neuveljavljenemu igralcu, ki je letos na turnirjih ATP dosegel le dve zmagi, Švicar ni izpolnil cilja, da si že zagotovi nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Londonu. To bi mu uspelo, če bi prišel do finala.

Ito, ki na turnirju nastopa s posebnim povabilom prirediteljev, se bo v 2. kolu pomeril z Nemcem Benjaminom Beckerjem, ki je napredoval po predaji Finca Jarkka Nieminena.

Nadal se je vrnil z zmago

Španski teniški igralec Rafeal Nadal je po več kot treh mesecih odigral prvi uradni dvoboj. Na turnirju z nagradnim skladom 2,5 milijona ameriških dolarjev v Pekingu je 1. kolu premagal Francoza Richarda Gasqueta s 6:4 in 6:0.

To je bil že 13. medsebojni obračun teh dveh igralcev, vedno pa je slavil Španec. Za zmago je potreboval vsega 78 minut. Drugi nosilec je izkoristil štiri od sedmih brejk priložnosti, osvojil pa je 73 odstotkov točk na svoj prvi servis. V drugem krogu se bo Nadal pomeril z nemškim kvalifikantom Petrom Gojowczykom, ki je danes v treh nizih ugnal Hrvata Iva Karlovića.

Nadal je nazadnje igral na turnirju za grand slam v Wimbledonu v začetku julija, ko je v osmini finala po štirih nizih izgubil proti Nicku Kyrgiosu.

Prvič po odprtem prvenstvu ZDA je zaigral tudi prvi igralec sveta Novak Djoković, ki je Španca Guillerma Garcio-Lopeza je po 63 minutah igre premagal s 6:2 in 6:1. V 2. kolu bo igral proti Kanadčanu Vaseku Pospisilu.

Peking, ATP (3,755 milijona USD), 1. kolo:

Novak Đoković (Srb/1) - Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 6:2, 6:1;

Pablo Andujar (Špa) - Julien Benneteau (Fra) 6:4, 6:1;

Pablo Cuevas (Uru) - Mihail Kukuškin (Kaz) 7:6 (3), 3:6, 6:4;

John Isner (ZDA/8) - Santiago Giraldo (Kol) 6:1, 6:3;

Tommy Robredo (Špa) - Andreas Seppi (Ita) 3:6, 7:6 (4), 6:2;

Tomaš Berdych (Češ/3) - Feliciano Lopez (Špa) 6:1, 6:2;

Peter Gojowczyk (Nem) - Ivo Karlović (Hrv) 6:4, 2:6, 7:5;

Rafael Nadal (Špa/2) - Richard Gasquet (Fra) 6:4, 6:0;