Ob Čehih v finalu Davisovega pokala še Srbi

Po sobotnem zaostanku z 1:2 v zmagah sta v dvoboju Srbije in Kanade stvari v svoje roke vzela Đoković in Tipsarević.

Objavljeno
15. september 2013 22.37
TOPSHOTS-TENNIS-DAVIS-SRB-CAN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Češka teniška reprezentanca si je po sobotni igri dvojic priigrala uvrstitev v finale svetovne skupine Davisovega pokača, danes pa sta odločilni točki za srbsko zmago s 3:2 v dvoboju s Kanado prispevala Novak Đoković po uspehu nad Milošem Raonićem s 7:6 (1), 6:2 in 6:2 ter Janko Tipsarević, ki je Vaseka Pospišila ugnal s 7:6 (3), 6:2 in 7:6 (6).

Srbija je po drugem dnevu zaostajala z 1:2 v zmagah, danes pa sta oba najboljša domača igralca z odliko opravila svoji nalogi. Najprej je prvi opar sveta Đoković po hitrem postopku ugnal enajstega igralca s svetovne jakostne lestvice Raonića, veliko bolj razburljiv in negotov je bil boj med Tipsarevićem in Pospišilom, ki ga je na veliko veselje domačih ljubiteljev tenisa v Beogradu dobil Srb.

Čehi so vse dvome o uvrstitvi v finale razrešili že po drugem dnevu, v današnjih posamičnih dvobojih za prestiž pa sta rezervna domača igralca igrišče zapustila sklonjenih glav. Argentinec Horacio Zeballos je Lukaša Rosola premagal s 4:6, 7:6 (6) in 6:4, Leonardo Mayer pa je bil boljši od Jirija Veselyja s 6:4 in 6:4.

Veliki finale Davisovega pokala bo med 15. in 17. novembrom v Srbiji.

Konec tedna so bili na sporedu tudi dvoboji za obstanek v svetovni skupini. Člani elitnega teniškega kluba v tem tekmovanju bodo v letu 2014 Nemčija, Japonska, Španija, Nizozemska, Velika Britanija, Švica, Avstralija in Belgija, medtem ko so izpadli Brazilija, Kolumbija, Ukrajina, Avstrija, Hrvaška, Ekvador, Poljska in Izrael.