OP ZDA: Azarenka se je pravočasno zbudila, Li Na v polfinalu

V četrtfinale OP ZDA je napredovala Viktorija Azarenka, ki je premagala Srbkinjo Ano Ivanović. Kitajka Li Na že v polfinalu.

Objavljeno
04. september 2013 00.13
TENNIS-OPEN/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
New York - Na odprtem teniškem prvenstvu v New Yorku je druga nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka napredovala v četrtfinale, potem ko je bila s 4:6, 6:3 in 6:3 boljša od Srbkinje Ane Ivanović. Njun dvoboj osmine finala je bil sicer na sporedu že v ponedeljek, a ga je prekinil dež.

Druga igralka sveta se je sicer po prvem nizu že znašla v zaostanku z 0:1, a je nato dobro izkoristila številne neizsiljene napake Ivanovićeve (42) in ji devetkrat vzela servis. Tudi sama sicer ni blestela, saj je vpisala le 21 winnerjev, vseeno pa na koncu uspela zmagati.

»Ana je zelo dobro začela. V prvem nizu je prikazala izjemen tenis. Jaz pa sem spet še spala, ko je ona dosegala winnerje. V drugem nizu sem se morala zbuditi. Bila sem bolj odločna in osredotočena, izkoristila sem priložnosti, ki so se mi ponudile,« je povedala Azarenka, ki jo v četrtfinalu čaka 48. igralka sveta, Slovakinja Daniela Hantuchova.

»Zavedam se, da igra najboljši tenis svojega življenja. Njena dobra igra jo opogumlja. Med seboj sva se že merili, zato ne bo večjih presenečenj,« je dejala o naslednji nasprotnici. Belorusinja je tako naredila nov korak proti ponovitvi lanskega finala, v katerem je zigubila proti Američanki Sereni Williams. Tokrat ima za popotnico zmago v medsebojnem dvoboju v finalu Cincinnatija.

Li Na s Sereno?

Je pa že znana tudi prva polfinalistka. To je postala Kitajka Li Na. S 6:4, 6:7 in 6:2 je premagala 24. nosilko Rusinjo Jekaterino Makarovo, s katero se je v prvem kolu merila Polona Hercog. Kitajka je v drugem nizu zapravila zmago, ko je v podaljšani igri povedla s 4:2, a nato izgubila pet točk zapored. Dvoboj je v svojo korist nato obrnila v tretjem nizu in zmagala po dveh urah in 20 minutah igre.

»Zelo sem srečna. Ko sem izgubila drugi niz, sem bila malo razočarana, toda še naprej sem skušala osvajati točko za točko in uspelo mi je,« je povedala prva polfinalistka New Yorka. Njena potencialna nasprotnica med najboljšo četverico bo Serena Williams. Ta se bo pomerila z 18. nosilko Španko Carla Suarez Navarro. »Legla bom v posteljo, si odprla čips in gledala ta dvoboj,« je v svojem slogu dejala Li Na.

OP ZDA:

Ženske, osmina finala:

Viktorija Azarenka (Blr/2) - Ana Ivanović (Srb/13) 4:6, 6:3, 6:4

Četrtfinale:

Li Na (Kit/5) -Jekaterina Makarova (Rus/24) 6:4, 6:7 (5), 6:2

Serena Williams (ZDA/1) - Carla Suarez Navarro (Špa/18)

Moški, osmina finala:

Mihail Južni (Rus/21) - Lleyton Hewitt (Avst) 6:3, 3:6, 6:7 (3), 6:4, 7:5;

Novak Đoković (Srb/1) - Marcel Granollers (Špa)