OP ZDA: Makarova dosegla premierni polfinale

Polfinalistka turnirja za veliki slam v New Yorku je tudi Jekaterina Makarova, ki je s 6:2 in 6:2 premagala Viktorijo Azarenko.

Objavljeno
03. september 2014 23.41
TENNIS-OPEN/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Na odprtem teniškem prvenstvo ZDA v New Yorku je znana tretja polfinalistka. Z zmago s 6:4 in 6:2 proti Belorusinji Viktoriji Azarenki v četrtfinalu je to postala Rusinja Jekaterina Makarova. za 26-letno levičarko je to premierna uvstitev med najboljšo četverico na turnirjih za grand slam.

»Počutim se izjemno, končno sem dosegla polfinale,« je bila vesela po zmagi nad dvakratno zmagovalko OP Avstralije, ki je sicer na Flushing Meadowsu v zadnjih dveh letih izguibila v finalu proti Sereni Williams.

Prva je sicer brak uprizorila Belorusinja, a ji je Makarova takoj vrnila in v žep pospravila prvi niz. Azarenka, ki jo v tej sezoni mučijo poškodbe, je bila nato v drugem nizu močno pod pritiskom, ko je povedala po porazu, je imela tudi želodčne težave, saj se je zastrupila s hrano.

Makarova, ki je že petič nastopila v četrtfinalu turnirja za grand slam in se prvič prebila v polfinale, se bo v polfinalu pomerila z zmagovalko med branilko naslova Američanko Sereno Williams in Italijanko Flavio Penneta. Drugi polfinalni par sestavljata Kitajka Shuai Peng in Danka Caroline Wozniacki, ki sta si napredovanje zagotovili že v torek.

OP ZDA, New York

WTA, četrtfinale:

Jekaterina Makarova (Rus/17) - Viktorija Azarenka (Blr/16) 6:4, 6:2.