OP ZDA: Robredo končal Federerjevo pot v New Yorku

Španec Tommy Robredo je v osmini finala premagal sedmopostavljenega Švicarja Rogerja Federerja (7:6, 6:3, 6:4).

Objavljeno
03. september 2013 09.52
US Open Tennis
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Španski tenisač Tommy Robredo je v osmini finala OP ZDA pripravil presenečenje in izločil petkratnega zmagovalca, Švicarja Rogerja Federerja (7:6, 6:3, 6:4).

Španec je s tem prekiniz niz desetih zaporednih porazov proti izkušenemu Švicarju in ga premagal sploh prvič v svoji karieri. Devetnajsti nosilec Robredo se bo v četrtfinalu pomeril z rojakom Rafaelom Nadalom.

»Presrečen sem, saj sem premagal najboljšega igralca vseh časov, in to v kraju, ki ga obožuje. Mislim, da je bila edina razlika med nama to, da sem izkoristil svoje break priložnosti, Federer pa ne,« je dejal Robredo.

Federer: Premagal sem samega sebe

Sedmopostavljeni Federer je imel na dvoboju kar 16 priložnosti za odzvem servisa, a je vnovčil le 2, medtem ko je njegov nasprotnik izkoristil 4 izmed 7. Švicar je bil slabši tudi pri neizsiljenih napakah, saj je jih je naredil 43, Robredo pa 26.

»Zapravil sem veliko priložnosti in igral sem brez pravega ritma. Vseskozi sem se mučil, kar je zaskrbljujoče. Ne bi rad odvzel zaslug Robredu, a imam občutek, da sem premagal samega sebe,« je bil razočaran Švicar.

Nadal izločil Kohlschreiberja

Drugopostavljeni Španec Rafael Nadal je proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju upravičil vlogo favorita in napredoval po štirih nizih (6:7, 6:4, 6:3, 6:1).

Španec je dvoboj z nemškim nasprotnikom začel nekoliko slabše in izgubil uvodni niz, nato pa v naslednjih treh izkoristil 5 izmed 21 break priložnosti, medtem ko je imel Nemec le eno (0/1). Čeprav je Nadal v osmini finala izgubil niz, pa na tem prvenstvu še vedno ni oddal servisne igre.

»Igrala sva v težkih pogojih, bilo je zelo vlažno. Zelo sem srečen, da sem napredoval, saj sem se moral po izgubljenem nizu zelo potruditi za zmago,« je uvodoma povedal Nadal, ki ga v četrtfinalu čaka dvoboj z rojakom Robredom: »Vesel sem, da se je uspešno vrnil po poškodbi. Na turnirju igra zelo dobro in proti meni bo motiviran, zato upam, da bom tudi sam pripravljen,« je povedal drugi nosilec, ki je proti Robredu dobil vseh šest medsebojnih dvobojev.

Slovo Halepove

V ženski konkurenci se je morala posloviti 21. nosilka, Romunka Simona Halep, ki jo je izločila Italijanka Flavia Pennetta (6:2, 7:6). Italijanka je bila zelo uspešna pri pretvorbi break priložnosti, saj je izkoristila 5 izmed 6, medtem ko Halepova le 3 izmed 10.

Italijanska tenisačica se bo v četrtfinalu pomerila z rojakinjo Roberto Vinci, ki je bila po dveh nizih boljša od še ene Italijanke, Camile Giorgi (6:4, 6:2).

Na preostalem dvoboju osmine finala je Slovakinja Daniela Hantuchova premagala Američanko Alison Riske (6:3, 5:7, 6:2), njena naslednja nasprotnica pa bo zmagovalka obračuna med drugopostavljeno Belurinjo Viktorijo Azarenko in Srbkinjo Ano Ivanović.

Hercogova brez četrtfina

Slovenska tenisačica Polona Hercog je v noči s ponedeljka na torek nastopila v tretjem kolu ženskih dvojic, ker je z Američanko Liso Raymond izgubila proti češki navezi Andrea Hlavačkova/Lucie Hradecka (6:3, 7:6).

Hercogova bi se v primeru napredovanja pomerila z rojakinjo Katarino Srebotnik, ki tekmuje skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo, tako pa bosta njuni nasprotnici Čehinji Hlavačkova in Hradecka.

 

Izidi OP ZDA (34,3 milijona evrov)

Moški, osmina finala

Richard Gasquet (Fra/8) - Miloš Raonić (Kan/10) 6:7 (4), 7:6 (4), 2:6, 7:6 (9), 7:5;

David Ferrer (Špa/4) - Janko Tipsarević (Srb/18) 7:6 (2), 3:6, 7:5, 7:6 (3);

Tommy Robredo (Špa/19) - Roger Federer (Švi/7) 7:6 (3), 6:3, 6:4;

Rafael Nadal (Špa/2) - Philipp Kohlschreiber (Nem/22) 6:7 (4), 6:4, 6:3, 6:1.

 

Ženske, osmina finala

Roberta Vinci (Ita/10) - Camila Giorgi (Ita) 6:4, 6:2;

Flavia Pennetta (Ita) - Simona Halep (Rom/21) 6:2, 7:6 (3);

Daniela Hantuchova (Slk) - Alison Riske (ZDA) 6:3, 5:7, 6:2.

 

Ženske dvojice, 3. kolo

Andrea Hlavačkova/Lucie Hradecka (Češ/5) - Polona Hercog/Lisa Raymond (Slo/ZDA) 6:3, 7:6 (4).