OP ZDA: Srebotnikova brez polfinala, Pennetti italijanski dvoboj

Na OP ZDA se je v polfinale med posameznicami uvrstila Italijanka Flavia Pennetta, ki je ugnala rojakinjo Roberto Vinci.

Objavljeno
05. september 2013 00.13
TENNIS-OPEN/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Po Kitajki Li Na in Američanki Sereni Williams se je v polfinale OP ZDA uvrstila še Italijanka Flavia Pennetta. Slednja je v četrtfinalu s 6:4 in 6:1 dobila dvoboj proti rojakinji, 10. nosilki, Roberti Vinci.

Za Pennetto, 83. igralko sveta, je to prvi polfinale v New Yorku, kjer je v četrtfinalu nastopila že četrtič. Doslej 31-letna Italijanka na turnirju še ni izgubila niza, v polfinalu pa se bo pomerila z zmagovalko dvoboja med Viktorijo Azarenko in Čehinjo Danielo Hantuchovo.

»Težko je igrati proti prijateljici, toda temu se ni dalo izogniti. Enako je zagotovo razmišljala tudi Roberta, ki je imela tudui pritisk favoritinje. To sem znala izkoristiti, kot razlog pa bi navedla svoj servis,« je po zmagi dejala Pennetta.

V polfinale se je v moški konkurenci prebil Francoz Richard Gasquet. Osmi nosilec je izločil Španca Davida Ferrerja s 6:3, 6:1, 4:6, 2:6 in 6:4. To je šele njegov drug polfinale na največjih turnirjih po Wimbledonu leta 2007. V nadaljevanju ga bržkone čaka Španec Rafael Nadal, ki se bo v četrtfinalu pomeril z rojakom Tommyjem Robredom.

Srebotnikova brez polfinala

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik, ki na odprtem prvenstvu ZDA nastopa skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo, je danes v New Yorku končala nastope v ženskih dvojicah. Tretji nosilki sta namreč na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam klonili v četrtfinalu; s 4:6, 6:4 in 7:5 sta ju izločili češki igralki Andrea Hlavačkova in Lucie Hradecka.

Čehinji, sicer peti nosilki US Opna, sta na igriščih Flushing Meadowsa zaustavili že tri slovenske igralke. Najprej v drugem krogu Andrejo Klepač, ki je nastopala skupaj z Avstrijko Sandro Klemenschits, nato v osmini finala Polono Hercog, ki je igrala skupaj z domačinko Liso Raymond, v četrtfinalu pa še najboljšo slovensko igralko dvojic Srebotnikovo.

OP ZDA:

Ženske, četrtfinale:

Flavia Pennetta (Ita) - Roberta Vinci (Ita/10) 6:4, 6:1

Dvojice, četrtfinale:

Andrea Hlavačkova/Lucie Hradecka (Češ/5) - Katarina Srebotnik/Nadja Petrova (Slo/Rus/3) 4:6, 6:4, 7:5

Moški, četrtfinale:

Richard Gasquet (Fra/8) - David Ferrer (Špa/4) 6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:4.