OP ZDA: Srebotnikova gre naprej, Žemlja ne

Velenjčanka Katarina Srebotnik in Rusinja Nadja Petrova sta prvima tekmicama na OP ZDA oddali le šest iger.

Objavljeno
29. avgust 2013 10.53
US Open Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Potem ko je Slovenija v posamični konkurenci ostala brez svojih predstavnikov na zadnjem turnirju za teniški veliki slam v sezoni, OP ZDA v New Yorku, ima med dvojicami v igri še eno orožje. Katarina Srebotnik se je namreč v navezi z Rusinjo Nadjo Petrovo uvrstila v 2. kolo, potem ko je bila uvodoma gladko, s 6:2 in 6:4, uspešnejša od ukrajinsko-češkega para Elina Svitolina-Renata Voracova. Zdaj Velenjčanko in Rusinjo, ki sta na turnirju tretji nosilki, čakata bodisi Američanka Vania King in Slovakinja Magdalena Rybarika bodisi Čehinja Karolina Pliškova in Hrvatica Donna Vekić.

Ni se pa takšen podvig posrečil Gregi Žemlji, ki je moral z avstralskim partnerjem Marinkom Matoševićem priznati premoč Rusoma Nikolaju Davidenku in Mihailu Elginu, ki sta bila boljša z 1:6, 6:3 in 6:2. Dvoboja prvega kola čakata še Polono Hercog - z Američanko Liso Raymond se bo pomerila s hrvaško-nemško dvojico Petra Martić in Andrea Petković - in Andrejo Klepač, ki z Avstrijko Sandro Klemenschits pričakuje rusko-britansko navezo Vera Duševina in Heather Watson. Srebotnika bo v paru s Srbom Nenadom Zimonjićem tekmovala tudi v konkurenci mešanih dvojic, prva tekmeca bosta Cara Black iz Zimbabveja in Pakistanec Aisam-Ul-Haq Qureshi.

Hitro slovo Venus Williams

Hitro, že v 2. kolu, se je morala posloviti dvakratna zmagovalka OP ZDA, domača matadorka Venus Williams, svojčas tudi prvi lopar svetovnega ženskega tenisa. Po hudem boju jo je s 6:3, 2:6 in 7:6 (5) odpravila Kitajka Zheng Jie. Prav nobenih težav pa ni imel branilec lanske lovorike, Škot Andy Murraya, ki je Francoza Michaëla Llodraja ugnal hitro in zanesljivo - s 6:2, 6:4 in 6:3.