OP ZDA: Wawrinka izločil Murrayja

Škotski tenisač Andy Murray je v četrtfinalu OP ZDA izgubil proti Švicarju Stanislasu Wawrinki (6:4, 6:3, 6:2).

Objavljeno
06. september 2013 00.56
TENNIS-OPEN/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka je v četrtfinalu OP ZDA končal pot branilca naslova, Škota Andyja Murrayja, ki se je moral posloviti brez osvojenega niza (4:6, 3:6, 2:6).

Wawrinka je s tem zabeležil šesto zmago proti Murrayju (6:8), s katero bo sploh prvič igral v polfinalu turnirja za veliki slam. Njegov naslednji nasprotnik bo zmagovalec dvoboja med Srbom Novakom Đokovićem in Rusom Mihailom Južnijem.

Švicar potreboval le tri nize

Švicarski tenisač si je že v prvem nizu priboril kar šest break priložnosti, izkoristil je šele zadnjo v deseti igri, s katero je povedel s 6:4.

Andy Murray tudi v nadaljevanju dvoboja ni našel pravega ritma in je v šesti igri drugega niza še drugič oddal servis, kar je vodilo Švicarjeve zmage v tem delu igre s 6:3. Wawrinka je v tretjem nizu »postavil piko na i« odlični predstavi ter v tretji in peti igri še dvakrat odzvel servis branilcu naslova, ki je po 135 minutah klonil s 4:6, 3:6 in 2:6.

»Andy je bil branilec naslova in res je neverjetno, da mi ga je uspelo premagati po le treh nizih. Bil je nor dvoboj in zelo sem zadovoljen, da sem zmagal,« je povedal Wawrinka.

Paes in Radek preprečila »poker« bratov Bryan

Indijec Leander Paes in Čeh Radek Štepanek sta v polfinalu moških dvojic premagala favorizirana brata Boba in Mika Bryana (3:6, 6:3, 6:4).

Paes in Štepanek sta z današnjo zmago Američanoma preprečila, da bi v letu 2013 dobila vse štiri turnirje za veliki slam, saj sta pred tem slavila v Melbournu, Parizu in Wimbledonu.

Indijsko-češko naveza se bo v pomerila z zmagovalcema drugega polfinalnega para Alexander Peya/Bruno Soares - Ivan Dodig/Marcelo Melo.

Rezultati OP ZDA (34,3 milijona dolarjev)

Moški, četrtfinale

Stanislas Wawrinka (Švi/9) - Andy Murray (VB/3) 6:4, 6:3, 6:2.

 

Moške dvojice, polfinale

Leander Paes-Radek Štepanek (Ind/Češ/4) - Mike Bryan/Bob Bryan (ZDA/1) 3:6, 6:3, 6:4.