Opolzki Ilie Nastase spravil Johanno Konta v jok (VIDEO)

Sodnik je prekinil dvoboj in od varnostnikov zahteval, naj 70-letniku odvzamejo akreditacijo in ga pospremijo s štadiona.

Objavljeno
23. april 2017 20.33
TENNIS-FEDCUP-ROM-GBR/NASTASE
J. P.
J. P.

Minsk - Še več pozornosti kot zmaga beloruske ženske teniške reprezentance nad švicarsko, s katero je postala prva finalistka pokala fed, je pritegnilo včerajšnje škandalozno obnašanje legendarnega Romunia Ilieja Nastaseja, ki je v obračunu z Veliko Britanijo opolzko zmerjal gostujočo igralko Johanno Konta, kapetanko Anne Koethavong in naposled še glavnega sodnika, ki je bil prisiljen za 20 minut prekiniti dvoboj in je nato od varnostnikov zahteval, naj 70-letniku odvzamejo akreditacijo in ga pospremijo s štadiona.

Nastase, sicer kapetan romunske reprezentance, je poskrbel za izpad, kakršnega tenis že dolgo ne pomni. Njegov hud verbalni napad je spravil nič krivo Konto v neutolažljiv jok, zaradi katerega je moral sodnik dvoboj prekiniti, a se je čez dobre četrt ure nadaljeval in razpletel z zmago domačega »loparja« Sorane Cirstea. Ta se je na novinarski konferenci svojemu kapetanu postavila v bran: »Igrala sem že po celem svetu, poslušala žaljivke in zmerljivke, nikdar pa zato nisem jokala.« Romunija si je sicer z zmago zagotovila obstanek v drugi svetovni skupini. 

Nastase (v aktivni karieri zmagovalec dveh turnirjev velike četverice, odprtega prvenstva ZDA leta 1972 in Roland Garrosa leto dni pozneje) je, kot poroča STA, nase opozoril tudi že pred dvobojem, saj je na žrebu - pred prižganimi mikrofoni in kamerami - stopil do Koethavongove in jo povprašal za njeno številko hotelske sobe, v pogovoru z domačo sedmo silo pa se je z besedami »Bomo videli, kaj bo prišlo ven. Čokolada z mlekom?« nizkotno obregnil ob nosečnost od jutri spet prve igralke sveta, Američanke Serene Williams.