Po »kravati« se je Kavčič mučil

Najvišje rangirani slovenski teniški igralec je challenger v Busanu začel z zmago nad Američanom Sekoujem Bangouro.

Objavljeno
16. maj 2017 13.32
regent tenis
J. P.
J. P.

Busan - Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Kavčič nadaljuje nastope na turnirjih iz serije challenger v Aziji. Po japonskih Kjotu in Jokohami, kitajskih Zhuahiju, Shenzhenu, Quangzhouju, Qingdau in An-Ningu se je ustavil še v Južni Koreji, kjer je v prvi polovici maja že tekmoval v Gimcheonu in Seulu, te dni pa se meri še v Busanu, začetno oviro v posamični konkurenci je že preskočil. Tretjepostavljenemu 30-letnemu Ljubljančanu je nasproti stal pet let mlajši Američan Sekou Bangoura, ki ga je Kavčič po dveh urah in 36 minutah strl s 6:0, 6:7 (2) in 7:5.

Tekmeca sta na svetovni jakostni lestvici več kot 150 mest narazen (118/275), kar pa je na igrišču odsevalo zgolj v uvodnem nizu, ko je Blaž nepostavljenemu tekmecu zavezal kravato. Odtlej je bil dvoboj razburljiv in negotov, odločale pa so malenkosti. Zmagovalec je resda primazal pet asov, a si privoščil tudi deset dvojnih napak, je pa bil učinkovitejši v realizaciji priložnosti za brejk - iz trinajstih poskusov je bil uspešen devetkrat, tekmec pa iz štirinajstih le petkrat. Zdaj Kavčiča v osmini finala čaka še en nepostavljeni nasprotnik, Japonec Go Soeda, 134. »lopar« sveta, s katerim se je doslej pomeril že šestkrat in štirikrat zmagal, tudi nazadnje lani v Bangkoku.

Manj uspešen pa je bil Ljubljančan v konkurenci dvojic, saj je izpadel že v uvodnem kolu. V navezi s Švicarjem Marcom Chiudinellijem je namreč pokleknil pred južnoafriško-tajvansko kombinacijo Ruanom Roelofsejem in Chu-huan Yijem, ki je bila po debeli uri in četrt boljša s 7:6 (4) in 6:3.