Pokal FED: Čehinje po preobratu do naslova prvakinj

Češke tenisačice so v finalu pokala FED s 3:2 premagale Rusinje, ki so pred tem vodile z 2:1. Odločila je igra dvojic.

Objavljeno
15. november 2015 14.44
Posodobljeno
15. november 2015 19.17
TENNIS-FEDCUP/RUSSIA-CZECH
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Praga - Češka prevlada v teniškem pokalu FED se nadaljuje, pa čeprav je v Pragi dolgo kazalo na presenetljivo zmago Rusije. Čehinje so se svojega četrtega naslova prvakinj - vse so osvojile v zadnjih petih letih - veselile po tem, ko so nadoknadile zaostanek z 1:2. Nazadnje so bile domačinke boljše s 3:2.

Odločilna je bila igra dvojic, ki sta jo Lucie Šafarova in Barbora Stricova dobili v treh nizih s 4:6, 6:3 in 6:2 proti Jekaterini Makarovi in Jeleni Vesnini. Pred tem je Čehinje v igri ohranila Karolina Pliškova, ki je s 6:3 in 6:4 odbila prvo rusko zaključno žogico, ki jo je imela Anastazija Pavljučenkova.

»Zame je bila to prva izkušnja v tem tekmovanju in res sem vesela, da nam je uspelo. Partija proti Pavljučenkovi je bila ena mojih najboljših v karieri,« je dejala zadovoljna Pliškova. Še bolj evforična je bila Stricova, ki je skupaj s Šafarovo izgubila uvodni niz v igri dvojic, na koncu pa dosegla pomembno zmago: »Sem brez besed. To je neverjetno. Bile smo že v izgubljenem položaju, vendar smo tudi zaradi bučne podpore s tribun vztrajale, kar se nam je na koncu obrestovalo.«

Rusijo je v vodstvo sicer popeljala Marija Šarapova, ki je v dvoboju prvopostavljenih igralk malce presenetljivo ugnala Petro Kvitovo. Slednja je včeraj premagala Pavljučenkovo (2:6, 6:1, 6:1), Šarapova pa Pliškovo (3:6, 4:6).

Izidi:

Praga: Češka - Rusija 1:2

Petra Kvitova - Marija Šarapova 6:3, 4:6, 2:6

Karolina Pliškova - Anastazija Pavljučenkova 6:3, 6:4

Lucie Šafarova/Barbora Stricova - Jekaterina Makarova/Jelena Vesnina 4:6, 6:3, 6:2

včeraj

Petra Kvitova - Anastazija Pavljučenkova 2:6, 6:1, 6:1

Karolina Pliškova - Marija Šarapova 3:6, 4:6