Polona Hercog brez boja v četrtfinale Osake

Tekmica Mariborčanke v osmini finala, 14. teniška igralka sveta Sabine Lisicki, je dvoboj predala zaradi poškodbe kolka.

Objavljeno
09. oktober 2013 13.45
ap+China Open Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Osaka - Najvišje rangirani slovenski teniški igralki Poloni Hercog se je na turnirju WTA v Osaki z nagradnim skladom 235.000 dolarjev posrečil veliki met, čeravno na nekoliko drugačen način, kot je pričakovala ali kot bi si želela. Prebila se je namreč v četrtfinale, za kar pa ji ni bilo treba v osmini finala niti za sekundo na igrišče, saj je njena tekmica, drugopostavljena Nemka Sabine Lisicki, dvoboj vnaprej predala.

Potem ko je favoriziranka Nemka, štirinajsti lopar sveta in finalistka letošnjega Wimbledona, še nekako spravila pod streho prejšnji obračun z Južnoafričanko Chanelle Scheepers (7:5, 7:6), je bila poškodba levega kolka očitno prehuda za nadaljevanje, zato se je 22-letna Mariborčanka med najboljših osem prebila brez boja. Zdaj jo v četrtfinalu čaka domača povabljenka, 21-letna Kurumi Nara, ki je na svetovni jakostni lestvici le osem mest za Hercogovo.

Je pa Štajerka že izpadla v konkurenci dvojic, z Američanko Liso Raymond sta morali namreč predati četrtfinalni obračun s prvima nosilkama, Raquel Kops-Jones in Abigail Spears iz ZDA.