Polona Hercog hitro pospravila kovčke

Za slovensko teniško igralko je bila v 1. kolu Miamija s 6:2 in 6:0 usodna Andrea Petković. Danes še Aljaž Bedene.

Objavljeno
22. marec 2018 08.10
regent/polona hercog
J. P.
J. P.

Miami - Potem ko se je najvišje rangirana slovenska teniška igralka Polona Hercog, ta hip je 86. na svetovni jakostni lestvici, na prvem turnirju po poškodbi (na januarskem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu) z nagradnim skladom 8.648.508 ameriških dolarjev v Miamiju uspešno prebila skozi kvalifikacijsko sito, je že v uvodnem dvoboju glavnega žreba naletela na previsoko oviro. Nasproti ji je namreč stala tri leta starejša v Tuzli rojena Nemka Andrea Petković, ravno tako kvalifikantka.

Nekoč svetovna št. 9

Trenutna svetovna številka 111, nekoč pa tudi že deveti lopar sveta, je bila po skoraj natanko uri povsem neizenačene igre boljša z gladkih 6:2 in 6:0. Da misli resno, je dokazala z dvema brejkoma v prvem nizu, v drugem pa je bila še prepričljivejša in ni oddala niti igre. Hercogova je v prvih dveh igrah na svoj začetni udarec osvojila le dve točki, tudi sicer s servisom ni blestela, enemu asu je namreč dodala kar sedem dvojnih napak. V medsebojnih obračunih sta nasprotnici zdaj izenačeni, vsaka je zmagala po dvakrat, resda pa sta se prejšnjič usekali že leta 2011.

Bedene z Donskojem

Edinega slovenskega predstavnika v moški posamični konkurenci Aljaža Bedeneta uvodni dvoboj čaka danes popoldne, predvidoma ob 17.30 po srednjeevropskem času, ko bo skušal streti dosti nižje rangiranega Rusa Jevgenija Donskoja. Za Aljaža bo to že šesti zaporedni nastop na tem turnirju, le leta 2015 na njem (vštevši kvalifikacije) ni vpisal niti ene zmage. Igralca - Bedene je leto dni starejši - sta se doslej v medsebojnih dvobojih pomerila dvakrat, obakrat leta 2012, in bila polovično uspešna.