Poraz Slovenk ne bo imel posledic

Ženska teniška reprezentanca je izgubila zadnji dvoboj proti Norveški, a je kljub temu osvojila prvo mesto v skupini.

Objavljeno
21. april 2017 19.43
Dalila Jakupovic of Slovenia reacts after losing a point against Poojashree Venkatesha of India during the final match of the International Tennis Federation Women's Open tennis tournament in Bangalore, India, Saturday, Sept. 12, 2009. Venkatesha won
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Vilna - Slovenska ženska teniška reprezentanca je v tretjem krogu skupinskega dela druge evroafriške skupine pokala Fed v Šiauliaiju v Litvi prvič izgubila. Z 2:1 jo je premagala Norveška, a poraz za Slovenke ne bo imel nobenih posledic, saj so si že po dveh obračunih zagotovile prvo mesto v skupini in se bodo v polfinalu merile z Luksemburgom. Sobotna tekma bo že odločala o napredovanju v skupino višje.

Po posamičnih obračunih je bil izid 1:1. V uvodnem dvoboju je najmlajša slovenska reprezentantka, 16-letna Kaja Juvan s 4:6, 7:6 in 6:3 izgubila proti leto starejši, drugi norveški igralki Brune Olsen, ki je na lestvici uvrščena precej nižje od Slovenke, izenačila pa je Dalila Jakupović. S 6:1 in 6:2 je premagala Ulrikke Eikeri, 440. igralko sveta. Jakupovića je skupaj z Andrejo Klepač stopila na igrišče tudi v igri dvojic, Slovenki sta izgubili prvo igro, nato pa dvoboj predali, saj sta varčevali z močmi za odločilen spopad.