Pred Klepačevo padla tudi Martina Hingis

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v navezi z Romunko Sorano Cirsteo prebila v polfinale turnirja WTA v Tianjinu.

Objavljeno
09. oktober 2014 14.56
*mdr* Slovenia Open 2010
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tianjin - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač nadaljuje uspešne nastope v konkurenci dvojic na turnirju WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v kitajskem Tianjinu. V četrtfinalu se je Koprčanki in njeni soigralki, Romunki Sorani Cirstei, posrečil veliki met, saj sta na kolena spravili nekdanji številki ena svetovnega tenisa, Švicarko Martino Hingis (med posameznicami) in Italijanko Flavio Pennetto (med dvojicami), ki sta bil na Kitajskem prvi nosilki. Nepostavljena slovensko-romunska naveza je bila po slabšem začetku, po uri in pol igre, boljša s 3:6, 7:6 (1) in 10:6.

Že v prvem delu sta bili poznejši zmagovalki dolgo časa zraven, nato pa sta v zadnji igri na svoj servis tekmicama dovolili brejk, ki ju je stal niza. V drugem nizu sta obe kombinaciji po trikrat oddali igro na svoj začetni udarec, v »podaljšku« pa sta bili dosti suverenejši Primorka in Romunka. Tudi zadnji niz je bil v njuni domeni, saj sta pritisnili na plin po izenačenju na 3:3 in se naposled veselili sladke zmage. Zdaj ju v polfinalu čakata tretjepostavljeni Američanka Alison Riske in Hrvatica Ajla Tomljanović.