Pred nabrušenimi Slovenkami padle favorizirane Švedinje

Največji podvig se je posrečil Tamari Zidanšek, ki je s 6:3, 3:6 in 6:3 odpravila 53. teniško igralko sveta Johanno Larsson.

Objavljeno
19. april 2017 19.52
mdr*Zidanšek
J. P.
J. P.

Siauliai - V nasprotju z razglašeno moško izbrano vrsto v Davisovem pokalu pa slovenska ženska teniška reprezentanca uspešno nastopa v skupinskem delu druge evro-afriške skupine pokala fed v Litvi. Uvodoma je namreč s 3:0 premagala prvopostavljeno Švedsko, ki ima v svojih vrstah tudi 53. igralko sveta Johanno Larsson, ki pa je morala po uri in tri četrt premoč priznati 19-letni debitantki v tem tekmovanju Tamari Zidanšek, ki je bila boljša s 6:3, 3:6 in 6:3. Že pred njo je bila uspešna tudi po novem vodilna Slovenka na svetovni jakostni lestvici Dalila Jakupovič, ki je Cornelio Lister odpravila s 6:2, 4:6 in 6:3, tretjo točko sta v igri dvojic prispeval Andreja Klepač in Kaja Juvan, ki sta s 6:3 in 7:5 gladko sneli skalp Jacqueline Cabaj Awad in Kajsi Rinaldo Persson.

»Zadovoljen sem z zmago in tudi s prikazanimi igrami. Dalila je nastopila dobro, le padec v uvodnem delu drugega niza bo potrebno odpraviti. Podlaga je izjemno hitra, zaostanek dveh, treh iger je zelo težko izničiti. Odlična je bila Tamara, ki je odigrala izjemen dvoboj proti najboljši igralki tekmovanja. Larssonovi je v drugem nizu nekoliko ob strani stala tudi sreča, sicer bi jo Tamara lahko odpravila že prej, je pa v tretjem nizu pokazala svojo kakovost in brez težav zmagala. Ker smo skupno zmago že imeli v žepu, je bilo lažje igrati tudi Andreji in Kaji. Obema veljajo čestitke za zasluženo zmago. Na kolena smo spravili prve nosilke, zato lahko nadaljujemo ambiciozno, a je pot do finala še dolga,« je pred jutrišnjim obračunom z Južno Afriko, ki je danes z 0:3 pokleknila pred Norveško, poudaril kapetan Andrej Kraševec. Za sobotno razigravanje za napredovanje v višji rang tekmovanja morajo njegove izbranke v skupini A zasesti vsaj drugo mesto.

SLOVENIJA : ŠVEDSKA 3:0

Dalila Jakupovič : Cornelia Liester 6:2, 4:6, 6:3
Tamara Zidanšek : Johanna Larsson 6:3, 3:6, 6:3
Andreja Klepač/Kaja Juvan : Jacqueline Cabaj Awad/Kajsa Rinaldo Persson 6:3, 7:5