Prireditelji OP Avstralije povečali nagradni sklad

Najboljši igralci in igralke na svetu se bodo na OP Avstralije borili za skupno 31 milijonov ameriških dolarjev.

Objavljeno
02. oktober 2013 11.00
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Melbourne - Prireditelji prestižnega teniškega turnirja, OP Avstralije, so sporočili, da so nagradni sklad povečali za tri milijone ameriških dolarjev, tako da se bodo udeleženci borili za skupno 31 milijonov dolarjev nagrade.

Avstralci so se s to potezo povsem približali najbogatejšemu nagradnemu skladu turnirjev za veliki slam, ki je trenutno v lasti OP ZDA (34,4 milijona am. dolarjev).

»Že ob lanskem dvigu denarnega sklada smo dejali, da si ti izjemni atleti zaslužijo prav vsak cent naše nagrade, in za temi besedami stojimo tudi letos. Še naprej si bomo prizadevali za to, da bodo prizadevanja mednarodnih poklicnih teniških igralcev čim bolj cenjena in ovrednotena,« je dejal vodja avstralskega tenisa Craig Tiley.

Na letošnji izvedbi OP Avstralije sta si naslova priborila Srb Novak Đoković in Belorusinja Viktorija Azarenka, ki sta poleg zmagovalnih lovorik prejela še 2,2 milijona ameriških dolarjev.

Williamsova potrdila udeležbo v Brisbanu

Američanka Serena Williams, trenutno najboljša igralka na svetu, je potrdila, da se bo konec leta udeležila turnirja v Brisbanu, ki ji bo služil kot priprava na slovito OP Avstralije.

Turnir v Brisbanu bo potekal med 29. decembrom in 5. januarjem, turnir za veliki slam v Melbournu pa bo na sporedu med 13. in 26. januarjem prihodnje leto.

Williamsova je v svoji karieri osvojila že 17. lovorik na turnirjih za veliki slam, v kolikor pa bo uspešna tudi v Avstraliji, se bo po številu zmag izenačila z rojakinjama Martino Navratilovo in Chris Evert.