Prvič v življenju premagal vzornika Federerja

David Goffin se je v finale zaključnega turnirja sezone v Londonu uvrstil po zmagi nad Rogerjem Federerjem (2:6, 6:3, 6:4).

Objavljeno
18. november 2017 18.24
TENNIS-ATPFINALS/
L. Z., STA
L. Z., STA
London - Belgijec David Goffin je prvi finalist zaključnega turnirja sezone v Londonu. V polfinalu je premagal Švicarja Rogerja Federerja z 2:6, 6:3 in 6:4, v finalu v nedeljo ob 19. uri pa se bo pomeril z zmagovalcem drugega polfinala med Bolgarom Grigorom Dimitrovom in Američanom Jackom Sockom.

Osmi igralec sveta, 26-letni Goffin, je prvič v karieri premagal svojega velikega vzornika, devet let starejšega Federerja. To mu je uspelo šele v sedmem poskusu oziroma pet let po prvem dvoboju. Belgijec je na tem turnirju premagal tako vodilnega tenisača na svetu, Španca Rafaela Nadala, kot Federerja, ki bo sezono šestič v karieri končal na drugem mestu.

Federer je tako ostal brez sedmega naslova na zaključnih mastersih in končal sezono, v kateri je osvojil grand slama v Avstraliji in Wimbledonu ter trikrat zmagal na mastersih 1000 v Indian Wellsu, Miamiju in Šanghaju.

Drugi polfinale zaključnega turnirja, na katerem si bodo udeleženci razdelili osem milijonov dolarjev, bo danes ob 21. uri.

Med dvojicami sta prva finalista Poljak Lukasz Kubot in Brazilec Marcelo Melo, tudi sicer prva igralca sveta. Gladko sta premagala ameriško-novozelandsko navezo Ryan Harrison/Michael Venus (6:1, 6:4).

Polfinale:

David Goffin (Bel/7) - Roger Federer (Švi/2) 2:6, 6:3, 6:4.