Rola se je dobro kosal s 74. »loparjem« sveta

Ameriški teniški igralec Jared Donaldson je bil v osmini finala challengerja v Sarasoti od Ptujčana boljši s 4:6, 6:3 in 4:6.

Objavljeno
20. april 2017 08.34
TENNIS-GBR-WIMBLEDON
J. P.
J. P.

Sarasota - Na teniškem challengerju z nagradnim skladom 100.000 dolarjev v ameriški Sarasoti, na katerem je včeraj močno mednarodno odmeval bogat »spremljevalni program« v domačem dvoboju Francesa Tiafoeja in Mitchella Kruegerja, se je v sinočnjem obračunu osmine finala poslovil edini slovenski predstavnik Blaž Rola.

Ptujčan se je namreč po uvodni gladki zmagi nad komaj 16-letnim ameriškim povabljencem Sebastianom Kordo, ki mu je oddal zgolj tri igre, znašel pred najvišjo možno oviro, saj mu je v drugo nasproti stal član elitne svetovne stoterice, 74. »lopar« sveta in prvi nosilec Jared Donaldson. Vendar pa Rola ni kar tako zlahka položil orožja.

Enakovredno se je namreč boril kar dve uri in 24 minut in naposled povsem dostojno pokleknil s 4:6, 6:3 in 4:6. Nista mu pomagala niti udarnejši servis s petimi asi niti boljša realizacija priložnosti za brejk - iz osmih poskusov je bil uspešen trikrat, tekmec pa iz dvanajstih štirikrat. Po porazu bo Blaž na ponedeljkovi novi jakostni lestvici izgubil še nekaj mest in bo po novem 270.