Roland Garros: Nadal pometa s konkurenco, Đoković s težavo napredoval

Rafa Nadal je v Parizu prikazal novo veličastno predstavo in tekmecem vnovič pokazal, da z njim ni šale.

Objavljeno
02. junij 2017 17.13
TENNIS-FRA-OPEN-MEN
N. Gr.
N. Gr.
Pariz - Rafael Nadal se je v velikem slogu prebil v osmino finala letošnjega drugega turnirja za grand slam. V tretjem krogu OP Francije v Parizu je »kralj peska« premagal Gruzijca Nikoloza Basilašvilija s 6:0, 6:1 in 6:0, v naslednjem krogu pa ga čaka rojak Roberto Bautista Agut.

Poleg Nadala, sicer četrtega nosilca turnirja z nagradnim skladom 36 milijonov evrov in devetkratnega zmagovalca pariškega turnirja, so se v moški konkurenci v osmino finala prebili še Kanadčan Miloš Raonić, prej omenjeni Bautista Agut in Pablo Carreno ter Argentinec Horacio Zeballos, v ženski pa Latvijka Jelena Ostapenko in lanska zmagovalka Španka Garbine Muguruza.

Branilec naslova na odprtem teniškega prvenstvu Francije v Parizu Novak Đoković je v tretjem krogu šele po petih nizih na koncu ugnal Argentinca Diega Schwartzmana s 5:7, 6:3, 3:6, 6:1 in 6:1 ter se po treh urah in 19 minutah boja uvrstil v osmino finala.

Od francoskega turnirja sta se poslovila deseti nosilec Belgijec David Goffin in mesto nižje postavljeni Bolgar Grigor Dimitrov. Prvi je dvoboj predal zaradi poškodbe, drugega pa je v treh nizih ukanil Carreno. 

Uspešna tudi Kata

Katarina Srebotnik je bila uspešna v prvem krogu teniških obračunov mešanih dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu z nagradnim skladom 36 milijonov evrov. Skupaj z Južnoafričanom Ravenom Klaasenom sta kot četrta nosilca s 6:4, 1:6 in 10:2 ugnala Švicarko Martino Hingis in Indijca Leandra Paesa.

Srebotnikova se bo v nadaljevanju turnirja z Američanko Abigail Spears, sta osmi nosilki ženskih dvojic, v drugem krogu pomerili z romunsko-kitajsko kombinacijo Irina-Camelia Begu/Saisai Zheng.