Roland Garros: Muguruza lanske laskave lovorike ne bo ubranila

Rafael Nadal v štirih dvobojih še ni oddal niza, temveč zgolj 20 iger. Kljub kar 25 asom izpadel peti nosilec Miloš Raonić.

Objavljeno
04. junij 2017 21.23
J. P.
J. P.

Pariz - Španska teniška igralka Garbiñe Muguruza, sicer peti »lopar« sveta, ne bo ubranila lanske lovorike z drugega turnirja velike četverice v sezoni, odprtega prvenstva Francije v Parizu. Že v osmini finala je bila namreč za četrto nosilko presenetljivo usodna turnirska številka 13, 24-letna Francozinja Kristina Mladenović, ki je po drobec manj kot dveh urah igre zmagala s 6:1, 3:6 in 6:3 in se prebila v četrtfinale, kar je bil doslej njen skrajni domet na turnirjih te ravni.

Med osmerico je bila namreč že predlani na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, a tedaj premoč priznala poznejši finalistki, ravno tako nepostavljeni Italijanki Roberti Vinci. Letos jo na Roland Garrosu na naslednji stopnički čaka 30. nosilka, Švicarka Timea Bacsinszky, ki je bila v Parizu pred dvema letoma že polfinalistka. »Kar na jok mi gre ob tako veliki zmagi. Neverjetno! Ni bilo vse optimalno, privoščila sem si kar 16 dvojnih napak, a srčno vztrajala do konca in pred domačim avditorijem vpisala eno največjih zmag doslej,« se je smejalo ganjeni Francozinji.

V moški konkurenci četrtopostavljeni Španec Rafael Nadal še enkrat več ni imel težav s tekmecem, tokrat mu je nasproti stal rojak Roberto Bautista Agut, od katerega je bil prepričljivo boljši s 6:1, 6:2 in 6:2. Zdaj Rafo, ki v štirih dvobojih še ni oddal niti niza, zato pa zgolj dvajset iger, v četrtfinalu čaka še en španski derbi, tokrat s Pablom Carreñom Busto. Ta je zaporedoma strl dva višje rangirana nasprotnika, najprej enajstega nosilca, Bolgara Grigorja Dimitrova, danes pa presenetljivo še petopostavljenega Kanadčana Miloša Raonića, od katerega je bil po izjemno izenačenem obračunu boljši s 4:6, 7:6 (2), 6:7 (6), 6:4 in 8:6. Za skalp je potreboval več kot štiri ure in četrt. Poražencu ni pomagalo niti 25 asov (!), ko pa si je privoščil neverjetnih 84 neizsiljenih lastnih napak.

Izpadla pa je tudi Velenjčanka Katarina Srebotnik. V navezi z Južnoafričanom Ravenom Klaasnom, s katerim je tvorila četrtopostavljeno kombinacijo, je bila namreč že v drugem kolu prekratka za Čehinjo Lucie Hradecko in Poljaka Marcina Matkowskega, ki sta bila po zgolj tri četrt ure igre prepričljivo boljša s 6:2 in 6:2. Poraženca se nista dokopala do niti ene priložnosti za brejk, medtem ko sta bila zmagovalca iz sedmih poskusov uspešna štirikrat.