Roland Garros: Murray preskočil tudi del Potra, Srebotnikova se poslavlja

Prvi igralec sveta Andy Murray je v ponovitvi final z olimpijskih iger premagal Juana Martina del Potra.

Objavljeno
03. junij 2017 16.41
Posodobljeno
03. junij 2017 16.41
TENNIS-FRENCHOPEN/
N. Gr.
N. Gr.

Pariz - Andy Murray se je z zmago proti Argentincu Juanu Martinu del Potru s 7:6 (8), 7:5 in 6:0 uvrstil v osmino finala Roland Garrosa, drugega turnirja za grand slam letošnje sezone. Potem ko je Škot ob koncu lanskega leta prevzel vodstvo na lestvici ATP, je povsem padel v formi. Letos ima za sabo za njegove standarde katastrofalno sezono, tudi proti na pesku ne najboljšemu del Potru pa je imel precej težav, njegov odpor je strl šele v tretjem nizu. V naslednjem krogu bo igral proti Američanu Johnu Isnerju ali Rusu Karenu Hačanovu.

Tretji nosilec odprtega teniškega prvenstva Francije, Švicar Stan Wawrinka, sicer zmagovalec Roland Garrosa leta 2015, se je z zmago proti Italijanu Fabiu Fogniniju s 7:6 (2), 6:0 in 6:2 uvrstila v osmino finala. V njem bo igral proti Francozu Gaelu Monfilsu ali Richardu Gasquetu.

V tretji krog ženskih dvojic na odprtem teniškem prvenstvu Francije se je prebila Slovenka Andreja Klepač, medtem ko je Katarina Srebotnik danes izpadla. Klepačeva je v drugem krogu s Španko Mario Jose Martinez-Sanchez izločila Američanki Jennifer Brady in Alison Riske, Srebotnikova je izpadla skupaj z Američanko Abigail Spears.

Srebotnikova in Spearsova, osmi nosilki OP Francije, sta proti Romunki Irini Camelii Begu in Kitajki Saisai Zheng izgubili s 6:1, 4:6 in 3:6. Pred tem sta v prvem krogu ukanili špansko navezo Lara Arruabarrena-Arantxa Parra-Santonja in zmagali s 6:4, 3:6 in 6:4.

Klepačeva in Martinez-Sanchezova sta ameriški par premagali s 6:2 in 6:3. V naslednjem krogu slovensko-špansko dvojico čaka boljši par iz obračuna med Čehinjama Lucie Hradecka in Katerina Siniakova ter Čehinjo Barboro Krejčikovo in Tajvanko Hao-Ching Chan. Srebotnikova je Roland Garros v konkurenci dvojic že končala, še vedno pa je v igri med mešanimi pari. Skupaj z Južnoafričanom Ravenom Klaasenom sta se kot četrta nosilca prebila v drugi krog.