Šarapova in Azarenka že končali nastope v Tokiu

V četrtfinalu turnirja WTA v Tokiu sta se poslovili prvi igralki sveta, Marija Šarapova in  Viktorija Azarenka.

Objavljeno
27. september 2012 14.08
Š. Ro., M. Ž., Delo.si
Š. Ro., M. Ž., Delo.si

Tokio - Na turnirju v WTA v Tokiu z nagradnim skladom 2,2 milijona ameriških dolarjev je v četrtfinalu klonila številka dve ženskega tenisa Rusinja Marija Šarapova. s 6:4 in 7:6 jo je premagala Avstralka Samantha Stosur.

Šarapova se je sicer Avstralki zlasti v podaljšani igri krčevito upirala in rešila štiri žogice za zmago. »V drugem nizu je Samantha vodila s 5:3 in imela priložnost, da zlahka pride do zmage. Toda tudi meni so se ponudile priložnosti, zlasti v podaljšani igri. Nabirala sem točko po točko, toda ni se izšlo v moj prid,« je povedala Rusinja.

Šarapova je bila na turnirju v Toku najboljša že v letih 2005 in 2009, tudi letos je imela visoke cilje, ki pa jih očitno ne bo mogla uresničiti. Stosurjeva se bo v polfinalu pomerila z Rusinjo Nadjo Petrovo, ki je bila boljša od šeste nosilke Italijanke Sare Errani s 3:6, 7:5, 6:3.

Že pred tem je prva igralka sveta Belorusinja Viktorija Azarenka predala četrtfinalni dvoboj z Nemko Angelique Kerber, peto nosilko, zaradi slabosti. »Že pred začetkom turnirja v nedeljo, se nisem počutila najbolje, manjkalo mi je energije, bila sem utrujena,« je povedal 23-letna Belorusinja. »Dva dvoboja sta mi pobrala preveč energije, danes nisem več zmogla. Morda se mi je nakopičila utrujenost celega leta. Med posameznimi točkami sem se le težko zbrala,« je še pristavila.

Tretja nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska se bo v zadnjem četrtfinalu merila z deseto nosilko Danko Caroline Wozniacki. Zmagovalka dvoboja bo v polfinalu prekrižala lopar s Kerberjevo, ki se je v polfinale prebila brez boja.

Tudi Srebotnikova izpadla v četrtfinalu

Tudi slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je nastope v Tokiu v konkurenci ženskih dvojic končala že v četrtfinalu. V paru s Kitajko Jie Zheng je bila slabša od ameriške kombinacije Raquel Kops-Jones in Abigail Spears s 3:6, 2:6.

Ferrer nadigral Bogomolova

Prvi nosilec turnirja serije ATP v Kuala Lumpurju, Španec David Ferrer, je v drugem kolu brez težav premagal Rusa Alexa Bogomolova (6:4, 6:2). Španski igralec je nasprotniku štirikrat odzvel servis, dvoboj pa dobil po 84 minutah.

Ferrer se bo v tretjem kolu pomeril z Nizozemcem Igorjem Sijslingom, ki je presenetil njegovega rojaka in petega nosilca Feliciana Lopeza (7:6, 7:6). V nadaljevanje turnirja sta se uvrstila tudi drugopostavljeni Argentinec Juan Monaco, ki je premagal Tajvanca Yeuja-Tzuooja Wanga (6:4, 7:5), in tretji nosilec Kei Nišikori, ki je po treh nizih ugnal Španca Alberta Ramosa (6:7, 6:2, 6:1).

Troicki izpadel v Bangkoku

Srb Viktor Troicki, ki je v Bangkoku nastopal v vlogi šestega nosilca, je izgubil dvoboj osmine finala proti Francozu Gaelu Monfilsu (5:7, 5:7). Ta se bo v četrtfinalu zoperstavil četrtopostavljenemu rojaku Gillesu Simonu, ki je brez izgubljenega niza izločil Japonca Goja Soedo (6:4, 6:4).

Med najboljših osem igralcev turnirja se je uvrstil tudi Avstralec Bernard Tomic (8), ki je izgubil uvodni niz proti Izraelcu Dudiju Seli, a se nato vrnil in po dveh urah in 22 minutah dvoboj tudi dobil.

Na enak način je napredoval tudi Francoz Richard Gasquet (2), ki je proti Bolgaru Grigorju Dimitrovu slabo začel, a se nato zbral in si priboril četrtfinalni obračun s Tomicem.

 

Tokio (WTA, 2,2 milijona USD), četrtfinale:

Sam Stosur (Avs/8) - Marija Šarapova (Rus/2) 6:4, 7:6 (10);

Nadja Petrova (Rus/17) - Sara Errani (Ita/6) 3:6, 7:5, 6:3;

Angelique Kerber (Nem/5) - Viktorija Azarenka (Blr/1), brez boja

Agnieszka Radwanska (Pol/3) - Caroline Wozniacki (Dan/10) 6:4, 6:3.

 

Kuala Lumpur, ATP (850.000 USD), drugo kolo:

Igor Sijsling (Niz) - Feliciano Lopez (Špa/5) 7:6 (0), 7:6 (2);

Alejandro Falla (Kol) - Aleksandr Dolgopolov ml. (Ukr/4) 6:3, 3:6, 6:3;

Nikolaj Davidenko (Rus) - Denis Istomin (Uzb) 7:5, 6:4;

Juan Monaco (Arg/2) - Yeu-Tzuoo Wang (Tvn) 6:4, 7:5;

Kei Nišikori (Jap/3) - Albert Ramos (Špa) 6:7 (5), 6:2, 6:1;

David Ferrer (Špa/1) - Alex Bogomolov (Rus) 6:4, 6:2.

 

Bangkok, ATP (551.000 USD), osmina finala:

Gael Monfils (Fra) - Viktor Troicki (Srb/6) 7:5, 7:5;

Gilles Simon (Fra/4) - Go Soeda (Jap) 6:4, 6:4;

Fernando Verdasco (Špa/5) - Donald Young (ZDA) 7:5, 6:4;

Bernard Tomic (Avs/8) - Dudi Sela (Izr) 4:6, 6:3, 6:4;

Richard Gasquet (Fra/2) - Grigor Dimitrov (Bol) 5:7, 7:5, 6:4.