Šarapova je nazaj - zmagovito

Ruska teniška zvezdnica, povratnica po dopinškem suspenzu, je v Stuttgartu uvodoma ugnala Italijanko Roberto Vinci.

Objavljeno
27. april 2017 00.00
Germany Tennis Porsche Grand Prix Sharapova
J. P.
J. P.

Stuttgart - Oči športnega sveta so te dni uprte v teniški turnir WTA z nagradnim skladom 776.000 ameriških dolarjev v Stuttgartu, saj se je na njem po 15-mesečni odsotnosti zaradi dopinškega suspenza (meldonij), ki ji je potekel včeraj, v pogon vrnila nekdanja številka ena svetovnega ženskega tenisa, Rusinja Marija Šarapova. In takoj je dokazala, da v letu dni ni pozabila igrati, kot posebna povabljenka je namreč v uvodnem kolu po skoraj uri in tri četrt igre s 7:5 in 6:3 strla odpor 34-letne italijanske veteranke Roberte Vinci, 36. »loparja« sveta.

Tridesetletna Šarapova je močno pritisnila z začetnim udarcem in primazala kar enajst asov, tekmica niti enega, prav tako je veliko bolje vračala žogice in bila tretjinsko uspešna pri izkoriščanju priložnosti za brejk (4/12), Italijanka zgolj šestinsko (1/6). To je bil njun tretji medsebojni obračun in še tretjič se je bolj smejalo Rusinji, ki je v prejšnjih dveh dvobojih skupaj Vincijevi oddala zgolj - reci in piši - štiri igre. Zdaj povratnico med najboljše, ki si je v Stuttgartu konkurenco podvrgla že trikrat, v osmini finala časa bitka z ravno tako nepostavljeno rojakinjo Jekaterino Makarovo.

»Dolgo in nestrpno sem čakala na ta trenutek. Ni boljšega občutka na svetu, kot ko znova stopiš na igrišče. To je moj oder, že odkar sem bila majhna deklica, zato je vrnitev zame nekaj res posebnega,« je takoj po dvoboju vzhičena pripovedovala Marija Šarapova.