Serena Williams nima dovolj: »Zagotovo se bom vrnila«

Serena Williams je v pogovoru na TED konferenci v Vancouvru potrdila, da kljub nosečnosti v tenisu še ni rekla zadnje besede.

Objavljeno
26. april 2017 12.57
United States’ Serena Williams smiles as she holds her trophy after defeating her sister, Venus, in the women's final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 28, 2017. (AP Photo/Kin Cheung)
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Vancouver - Ameriška teniška igralka Serena Williams, ki je v ponedeljek, čeprav je v pričakovanju naraščaja, spet prevzela prvo mesto na računalniški lestvici WTA, je v pogovoru z novinarko Gayle King na konferenci TED v Vancouvru dejala, da se bo po rojstvu otroka zagotovo vrnila na teniška igrišča. Mlajša od sester Williams je v Vancouvru razkrila, da je svojo fotografijo, s katero je razkrila svojo nosečnost, v javnost poslala pomotoma.

»Vsak teden se fotografiram, da tudi na ta način dokumentiram svojo nosečnost, nato pa sem fotografijo pomotoma poslala v javnost. Saj veste, kako je z družabnimi omrežji, ko pomotoma pritisnete na napačni gumb,« je v smehu dejala dobro razpoložena 23-kratna zmagovalka grand slamov, ki je do zadnjega prišla konec januarja na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, ko je v sestrskem dvoboju premagala Venus Williams.

»Da sem noseča, sem izvedela le dva dni pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije. Na turnirju sem bila ves čas nervozna, negotova, saj sem se bala, da bi to lahko bilo prenevarno za otroka in zame. Osredotočiti sem se morala le na igranja in odmisliti vsa negativna čustva, igrala sem od dvoboja do dvoboja. Vedela sem, da mi v finalu Venus ne bo nič podarila, kajti ko igrava druga proti drugi, sva smrtni sovražnici, že takoj, ko je dvoboja konec pa spet najboljši prijateljici,« se je zadnje zmage v Melbournu dotaknila Serena Williams, ki je potrdila, da se bo po rojstvu otroka vrnila na teniška igrišča.

»Moj načrt je, da tudi po rojstvu otroka še naprej igram tenis. Otrok bo pač hodil z mano, upam le, da na tribunah ne bo preveč jokal,« je v smehu dejala 36-letnica, ki je dodala, da se bo še naprej ukvarjala tudi z modno kolekcijo.