Slovenija edino točko oddala po predaji Role

Slovenci so si z zmago s 4:1 nad Južno Afriko zagotovili obstanek v I. evro-afriški skupini Davisovega pokala v tenisu.

Objavljeno
15. september 2013 16.52
Davis cup
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenska moška teniška reprezentanca si je z zmago s 4:1 nad Južno Afriko zagotovila obstanek v I. evro-afriški skupini Davisovega pokala.

Tudi po prvem dvoboju zadnjega dne v Tivoliju gostitelji tekmecem niso oddali niti ene zmage. Že po včerajšnjem razpletu je bilo jasno, da so si naši fantje zagotovili obstanek v tem rangu tekmovanja, saj so vodili že z neulovljivih 3:0, četrto zmago je danes v tekmi, ki je bila zgolj prestižnega značaja, saj ni odločala o ničemer več, prispeval Janez Semrajc. Ta je bil gladko, s 6:2 in 6:4, boljši od tekmečevega prvega igralca Rika De Voesta, ki je pred tem pokleknil tudi že pred Blažem Rolo. Prav Ptujčan se je v zadnjem dvoboju udaril z Nikalo Scholtzem, v prvem nizu vodil s 3:2, nato pa tekmo zavoljo slabega počutja predal, s čimer so Južnoafričani prišli vsaj do častne točke.

»Ves zadnji mesec sem zelo dobro igral. Potem ko sem se odločil, da bom kariero nadaljeval, sem ves čas nizal zelo dobre rezultate. Z veseljem sem se odzval povabilu kapetana Trupeja za nastop v Davisovem pokalu, saj mi je pojasnil, da določeni igralci ne bodo igrali. Tudi na treningih sem res kazal dobro igro, trenirali smo sicer na Dolgem mostu na malo hitrejši podlagi, ki meni osebno bolj ustreza, od petka naprej pa nisem veliko vadil, saj je bilo treba fante spodbujati s klopi,« je pojasnil Semrajc.

Kapetan Blaž Trupej pa je takole potegnil črto pod prikazano: »Janez je danes odigral dober dvoboj, povsem korektno. Premagal je tekemečevega prvega igralca in nam priigral četrto točko. Rola pa se je že zjutraj slabo počutil, a smo se vseeno skupaj odločili, da bo vsaj poskusil igrati. Potem pa je rekel, da se mu vrti, da se počuti še slabše in nismo želeli ničesar tvegati, da se ne bi še kaj zapletlo. Tekma ni imela prav nobenega pomena, zmagali smo že včeraj, danes ušli s 4:0 in zato smo dvoboj raje predali.«

Prireditelji so imeli sicer danes nemalo težav z vremenom. Zaradi rahlega rosenja so bili prisiljeni zamakniti program, prvi obračun, ki bi se moral predvidoma začeti že ob 11. uri, so namreč prestavili za dve uri. Sicer pa je bilo zanimivo tudi ob igriščih, saj sta Grega Žemlja in Marko Tkalec prejela priznanje Mednarodne teniške zveze za predanost, ki ga dobijo igralci z vsaj 20 nastopi za izbrano vrsto.