Slovenija za začetek s poljsko teniško reprezentanco

Slovenski teniški igralci se bodo v prvem kolu prve evroafriške skupine Davisovega pokala zoperstavili poljski.

Objavljeno
19. september 2012 15.47
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Slovenska teniška reprezentanca je danes v Londonu dobila naprotnico prvega kola prve evroafriške skupine Davisovega pokala - Poljsko.

Reprezentanci se bosta prvič srečali prvega februarja 2013, v vlogi gostiteljice bo Poljska. Kapetan Slovenije Blaž Trupej vlogo favorita pripisuje nasprotnikom.

»Na papirju so Poljaki boljši tekmeci in favoriti. Jerzy Janowicz in Lukasz Kubot sta trenutno 61. in 67. igralec sveta, se pravi, da sta na lestvici višje od vseh naših. Poleg tega imajo trenutno tudi eno izmed najboljših dvojic na svetu, ki jo sestavljata Mariusz Fyrstenberg in Marcin Matkowski. Pa še tekma bo tekma pri njih, zagotovo na trdi podlagi. Jaz lahko zagotovim, da bomo v tej skupini ostali, saj bomo nato doma igrali proti Južnoafriški republiki, če pa premagamo Poljake, pa bomo zagotovo igrali kvalifikacije za svetovno skupino,« je dejal Trupej.

Pari svetovne skupine za leto 2013: Kanada - Španija, Italija - Hrvaška, Belgija - Srbija, ZDA - Brazilija, Francija - Izrael, Argentina - Nemčija, Kazahstan - Avstrija in Švica - Češka.