Slovenke bodo dvoboje pokala Fed igrale v Budimpešti

Mednarodna teniška zveza je določila, da bodo dvoboji evroafriške skupine potekali v Budimpešti.

Objavljeno
27. september 2013 11.50
Andreja Klepač
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si
Ljubljana - Mednarodna teniška zveza (ITF) je določila prizorišča za turnirje prve skupine pokala Fed, ki bodo med 3. in 9. februarjem 2013. Med drugim je določila, da bo evroafriška skupina, v kateri so tudi Slovenke, igrala v Budimpešti.

Na tem turnirju bo nastopilo 17 reprezentanc, ki bodo v prvem delu tekmovanja razdeljene v štiri skupine, napredovale pa bodo le zmagovalke skupin. V drugem delu, prav tako v Budimpešti, bosta polfinalna dvoboja določila, kateri ekipi bosta aprila 2014 igrali kvalifikacije za svetovno skupino II.

Razpored po skupinah bodo objavili naknadno, ob Sloveniji pa bodo na turnirju igrale še Hrvaška, Avstrija, Belorusija, Belgija, Bolgarija, Velika Britanija, Madžarska, Izrael, Latvija, Luksemburg, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Tunizija, Turčija in Ukrajina.

Predstavniki ITF so sporočili tudi prizorišča ostalih skupin pokala Fed - članice prve skupine ameriškega območja bodo igrale v paragvajskem Lambareju, ekipe v prvih skupinah Azije in Oceanije pa bodo igrale v kazahstanski Astani.